Αθλητισμός

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος μεταγραφή: Κοντά στη σουηδική Τζουργκάρντεν

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος μεταγραφή: Κοντά στη σουηδική Τζουργκάρντεν
Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος μεταγραφή: Μια ανάσα από την Τζουργκάρντεν βρίσκεται ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος.

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος μεταγραφή: Πολύ κοντά στο να φορέσει τη φανέλα της πρωταθλήτριας Σουηδίας, Τζουργκάρντεν, είναι ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος. Ο άλλοτε αμυντικός του ΠΑΟΚ που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για την πρωταθλήτρια Δανίας, την Κοπεγχάγη, και βρίσκεται ήδη στους «16» του Europa League, φέρεται να ετοιμάζει βαλίτσες για Σουηδία.

Ο 29χρονος στόπερ έμεινε ανεκμετάλλευτος από τους Θεσσαλονικείς και πλέον ανοίγει πανιά για αλλού.

Όπως επισημαίνει το Sportime, είναι εντυπωσιακό για έναν παίκτη που έφυγε άρον – άρον από τον ΠΑΟΚ με τη «στάμπα» πως δεν κάνει, όχι για τον ΠΑΟΚ, αλλά για καμία ομάδα της Super League, να παίρνει μεταγραφή σε έναν τέτοιο σύλλογο. Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο «Δικέφαλος» αυτή την περίοδο έχει ξεμείνει από στόπερ. Κάρμα ή όχι, ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, αν όλα πάνε καλά, θα εντυπωσιάζει πλέον τους Σουηδούς φιλάθλους.

Υπενθυμίζεται, πως ο Ίγκορ Τούντορ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ στις 18 Ιουνίου 2015 και 1,5 μήνα αργότερα ο «Δικέφαλος» ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον ομογενή στόπερ Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου, καθώς ο τελευταίος δεν βρήκε θέση στα πλάνα του Κροάτη τεχνικού. Κάθε εμπόδιο για καλό όμως, καθώς ο παίκτης λίγες μέρες αργότερα υπέγραψε στην ανερχόμενη δύναμη του σουηδικού ποδοσφαίρου Έστερσουντ. Ο πανύψηλος σέντερ μπακ αποτέλεσε προσωπική επιλογή του αναμορφωτή του συλλόγου, Γκρέιαμ Πότερ.

Ο παίκτης βοήθησε στην άνοδο της ομάδας στην Άλσβενσκαν, την κορυφαία κατηγορία της χώρας, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Την επόμενη σεζόν ο 27χρονος ήταν αναπόσπαστο μέλος της ομάδας που κέρδισε το Κύπελλο, καθώς το παραμύθι της Έστερσουντ συνεχίστηκε. Ο Έλληνας αμυντικός ήταν βασικό μέλος της Έστερσουντ στο Europa League 2017 – 2018, που απέκλεισε μεταξύ άλλων τον ΠΑΟΚ και τη Γαλατασαράι στους προκριματικούς γύρους και προκρίθηκε από τον όμιλο της στη φάση των 32, αποκλείοντας ομάδες με υψηλότερο προϋπολογισμό και εμπειρία.

Ο σύλλογος έφτασε στη νοκ-άουτ φάση, αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου, σε ισοβαθμία με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και μπροστά από τις Ζορία Λουχάνσκ και Χέρτα Βερολίνου. Ο Παπαγιαννόπουλος ήταν πάντα παρών στην ομάδα, καταφέρνοντας να σκοράρει εναντίον της Χέρτα στον τελευταίο αγώνα της ομάδας, όπου και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Στις 27 Μαΐου 2018 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Κοπεγχάγη. «Ο Σωτήρης έχει όλες τις ικανότητες για να γίνει ένας πολύ ισχυρός κεντρικός αμυντικός στην Κοπεγχάγη και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την υπογραφή», είπε ο προπονητής. «Γνωρίζουμε καιρό γι αυτόν και είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με τις εμφανίσεις του στο Europa League. Είναι γρήγορος, σωματικά δυνατός, καλός με την μπάλα και έχει διεθνή εμπειρία σε επίπεδο συλλόγων και Εθνικής Σουηδίας» συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments