Πολιτισμός

Μουσεία ελεύθερη είσοδος: Στις 6 Μαρτίου Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη

Μουσεία ελεύθερη είσοδος: Στις 6 Μαρτίου Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη
Μουσεία ελεύθερη είσοδος: Η 6η Μαρτίου έχει ορισθεί από την UNESCO ως παγκόσμια μέρα πολιτισμού.

Μουσεία ελεύθερη είσοδος: Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 η πρόσβαση στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα αναμένεται να είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες. Ειδικότερα, με την είσοδο του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία δεν απαιτείται η καταβολή αντιτίμου, κάθε  χρόνο στις 6 Μαρτίου, Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη.

Η 6η Μαρτίου έχει ορισθεί από την UNESCO ως παγκόσμια μέρα πολιτισμού

Η Μελίνα Μερκούρη, μια χαρισματική καλλιτέχνιδα με ισχυρή προσωπικότητα είναι αυτή που διακήρυσσε ότι «η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο πολιτισμός» και έδινε μάχη για την προώθησή του τόσο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Απέκτησε μεγάλη φήμη όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως πολιτικός με τον αγώνα της κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αλλά και με τις παρεμβάσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο ως υπουργός Πολιτισμού.

Τη χαρακτήρισαν «τελευταία ελληνίδα θεά» και «γυναίκα – φλόγα». Ενώ παράλληλα είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, θίγοντας το θέμα επίσημα στη Διεθνή Διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της UNESCO τον Ιούλιο του 1982 στο Μεξικό. Σύνθημα τα λόγια της, «Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έρθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments