Πολιτική

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες»

Αλκιβιάδης Στεφανής: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες»
Αλκιβιάδης Στεφανής: Αξιολογούμε την κάθε ενέργεια χωρίς όμως να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας ή ενός ατυχήματος.

Αλκιβιάδης Στεφανής: Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής εκτίμησε ότι η πίεση από την Τουρκία θα αυξηθεί γιατί «δεν βγαίνει το σχέδιο του Ερντογάν» ενώ σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στον Έβρο υπογράμμισε: «Δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία με όχημα τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες. Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια».

Αναφορικά με το αν φοβάται προβοκάτσια ή κάποιο ατύχημα, ο κ. Στεφανής σημείωσε: «Δεν μας φοβίζει τίποτα. Αξιολογούμε την κάθε ενέργεια χωρίς όμως να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο μιας προβοκάτσιας ή ενός ατυχήματος. Ήρεμοι και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκική προκλητικότητα»

Υπενθυμίζεται πως χθες κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώθηκε η επιτυχής αποτρεπτική δράση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού, απέναντι στις προσπάθειες της οργανωμένης παράνομης εισόδου στη χώρα και συζητήθηκε ο περαιτέρω σχεδιασμός της φύλαξης των συνόρων.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρης Κλιάρης, ο διοικητής της ΕΥΠΠαναγιώτης Κοντολέων, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.maximou-syskepsi-2

Νέα επεισόδια στις Καστανιές με δακρυγόνα και καπνογόνα

Σημειώνεται επίσης, πως χθες το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε νέος γύρος επεισοδίων στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Όλα άρχισαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα όταν δεκάδες μετανάστες  επιχείρησαν προκαλώντας νέα επεισόδια να περάσουν τον φράχτη. Η κατάσταση κλιμακώθηκε κατακόρυφα με τους Έλληνες αστυνομικούς να αποτρέπουν διαδοχικές απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments