Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης για Έβρο: Η σκέψη μου στο πλευρό των παιδιών μας που υπερασπίζουν τα σύνορα της πατρίδας

Μίκης Θεοδωράκης για Έβρο: Η σκέψη μου στο πλευρό των παιδιών μας που υπερασπίζουν τα σύνορα της πατρίδας
Μίκης Θεοδωράκης για Έβρο: Τη στήριξή του στα σώματα ασφαλείας και τους κατοίκους του Έβρου εκφράζει ο γνωστός συνθέτης.

Μίκης Θεοδωράκης για Έβρο: Τη στήριξή του στα σώματα ασφαλείας και τους κατοίκους του Έβρου εκφράζει ο Μίκης Θεοδωράκης, με δήλωσή του στον προσωπικό του ιστότοπο. Συγκεκριμένα αναφέρει ο κ.Θεοδωράκης: «Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, η σκέψη μου βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών μας που υπερασπίζουν τα σύνορα της πατρίδας και στους γενναίους άντρες και γυναίκες του Έβρου…», γράφει ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης.

 Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα επεισόδια στις Καστανιές, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα επεισόδια του Σαββάτου.  Όλα άρχισαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα όταν δεκάδες μετανάστες επιχείρησαν προκαλώντας νέα επεισόδια να περάσουν τον φράχτη. Η κατάσταση κλιμακώθηκε κατακόρυφα με τους Έλληνες αστυνομικούς να αποτρέπουν διαδοχικές απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας δέχτηκαν βροχή από δακρυγόνα και καπνογόνα από την τουρκική πλευρά, ενώ ακούγονταν συνεχώς προειδοποιητικά πυρά και εκρήξεις από χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Με εντολή του Στρατού και για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν από τις 18:30 από την περιοχή όλες οι δημοσιογραφικές αποστολές μέχρι νεωτέρας.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι μετανάστες προκάλεσαν μικρές φωτιές μπροστά από τον φράχτη. Υπενθυμίζεται, πως με μαζική ρίψη χημικών προς τις Ελληνικές δυνάμεις επιχείρησαν Τούρκοι αστυνομικοί με κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ βρίσκονταν ανάμεσα στους μετανάστες που κινούνται κοντά στον φράχτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments