Ελλάδα

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αγωγός ασθενείας

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αγωγός ασθενείας
Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Ο Μητροπολίτης μίλησε στο MEGA και υποστήριξε ότι καμία ασθένεια δε μπορεί να μεταδοθεί μέσα της Θείας Ευχαριστίας.

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Στην εκπομπή «MEGA MAG» βρέθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Ο μητροπολίτης ανέφερε πως πρέπει να κρίνουμε μεταξύ των συναθροίσεων και μεταξύ της Θείας Κοινωνίας που είναι ένα Μυστήριο. «Η Εκκλησία μας δεν είναι μια θρησκεία, αλλά είναι μια αποκάλυψη η οποία έχει ένα βασικό στοιχείο, τη χάρη. Χωρίς αυτή την κατανόηση  δεν μπορείς να προσεγγίσεις την Ορθόδοξη Εκκλησία» πρόσθεσε.

«Η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού, δεν έχει κεφαλή ή ηγέτη έναν άνθρωπο, αλλά τον ίδιο στον Σωτήρα Χριστό, συνεπώς η Εκκλησία ως βασικό της στοιχείο της έχει τη χάρη».

«2.000 χρόνια έχουν σημειωθεί άπειρα θαύματα» συμπλήρωσε «και επομένως η ανατροπή της φυσικής τάξεως των πραγμάτων είναι δεδομένη για την Εκκλησία. Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι σώμα και αίμα Χριστού» τόνισε «και άρα δεν μπορεί να προσδώσει θάνατο και ασθένεια». Ως παράδειγμα έφερε και το νερό του αγιασμού. Το κανονικό νερό, ανέφερε, αν το βάλουμε σε ένα μπουκάλι μετά από μέρες σαπίζει, σε αντίθεση με τον αγιασμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments