Οικονομία

Αυτούς που σου φτιάχνουν τη μέρα τους ξέρεις με το μικρό! Γρηγόρης

Αυτούς που σου φτιάχνουν τη μέρα τους ξέρεις με το μικρό! Γρηγόρης
Ο Γρηγόρης αναπτύσσεται συνεχώς και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 330 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Ρουμανία, καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην Ευρωπαϊκή κατάταξη με τις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ.

Όλα ξεκίνησαν το 1972 στη Δάφνη, όταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος, άνοιξε αυτό που έμελλε να γίνει το πρώτο κατάστημα Γρηγόρης. Με φρέσκα και ποιοτικά υλικά, παραδοσιακές αλλά και μοναδικές συνταγές, προσοχή στη λεπτομέρεια και πάνω από όλα χαμόγελο, το πρώτο κατάστημα έγινε ο οδηγός για την μελλοντική ανάπτυξη του δικτύου. Μετά από 19 χρόνια τα σκήπτρα του μικρού μαγαζιού που πλέον έχει εξελιχθεί σε μια κερδοφόρα αλυσίδα, στη δεύτερη γενιά της οικογένειας, με το γιο του Βλάση να αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης το 1991 και την εταιρεία να μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρεία Γρηγόρης Μικρογεύματα.

Το 1994, υπογράφονται οι συμβάσεις για τα πρώτα franchise και η εταιρεία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Ο Βλάσης έχει μεγάλα σχέδια και θέλει να τα δει να υλοποιούνται αλλά πρωτίστως θέλει να δώσει στην εταιρεία τις εγκαταστάσεις που της αξίζουν. Έτσι, το 1999, η έδρα της εταιρείας μεταφέρεται στον Άλιμο σε ένα κτήριο 11.000 τμ., εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα, μια νέα, φιλόδοξη εποχή για τα «Γρηγόρης Μικρογεύματα». Το 2000 η εταιρεία εισάγεται στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται στη Ρουμανία με θυγατρική εταιρεία, μονάδα παραγωγής και δίκτυο καταστημάτων.

Το 2001, η εταιρεία δημιουργεί 3 νέα καταστήματα στη Ρουμανία ενώ «πατάει πόδι» και στο νέο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2 καταστήματα. Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες της πιστοποιούνται με ΕΝ ISO 9001 και HACCP από διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα. Το 2002, ο Όμιλος Γρηγόρης, αναδεικνύεται ανάδοχος της εκμετάλλευσης των εστιατορίων και κυλικείων των αμαξοστοιχιών του Ο.Σ.Ε. και την ίδια χρονιά, δημιουργείται το Coffeeright, το οποίο επεκτείνεται και στη Ρουμανία. Το 2003, το δίκτυο Γρηγόρης Μικρογεύματα & Coffeeright επεκτείνεται και την επόμενη χρονιά τα καταστήματα μετατρέπονται σε Γρηγόρης Μικρογεύματα & Coffeeright.

Το 2005, τα Coffeeright, επεκτείνονται στην πλειοψηφία των καταστημάτων του δικτύου και υπογράφεται σύμβαση με τη Master Franchise για την Κύπρο. Παράλληλα, δεν εγκαταλείπεται το όνειρο της επέκτασης στη Ρουμανία αλλά αντίθετα, ο αριθμός καταστημάτων μεγαλώνει. Την επόμενη χρονιά, ο «Γρηγόρης» μπαίνει δυναμικά στην αγορά της Κύπρου με 3 καταστήματα ενώ 31 νέα καταστήματα σε Ελλάδα και Ρουμανία κάνουν την εμφάνισή τους. Το 2007, ακολουθούν 25 νέα καταστήματα .

Το 2008 είναι και η χρονιά που ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην αγορά της Αλβανίας ενώ ακολουθεί την επόμενη χρονιά η βράβευση «Best Franchise Workplace» από τα Franchise Awards και η πιστοποίηση με ΕΝ ISO 14001:2004 από διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα. Το 2010, ο όμιλος «Γρηγόρης Μικρογεύματα» γιορτάζει τα 250 καταστήματα.

Ορόσημο είναι το 2012 με τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος στις…Μπαχάμες ενώ το 2013, σηματοδοτεί η δημιουργία του νέου concept καταστημάτων «Γρηγόρης ΦΟΥΡΝΙΣΜΑΤΑ». Το 2014, ο Όμιλος γιορτάζει τα 270 καταστήματα με παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία, Μπαχάμες και Ρουμανία και με προσωπικό άνω των 3.000 εργαζόμενων στα καταστήματά του. Παράλληλα, εγκαινιάζει μια στρατηγική συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια για παρουσία σε πρατήρια ΕΚΟ / BP με τα concept stores ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟ.

Το 2015 δημιουργείται το πρώτο κατάστημα στο Βερολίνο, ενώ το 2016 υπήρξαν σημαντικές διακρίσεις για τον όμιλο. Το 2017 ενισχύεται η παρουσία του Γρηγόρη στη Γερμανία με 4 νέα καταστήματα. Ένα χρόνο αργότερα ανοίγει και το πρώτο κατάστημα στη Ρουμανία.

Ο Γρηγόρης αναπτύσσεται συνεχώς και σήμερα διαθέτει περισσότερα από 330 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Ρουμανία, καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην Ευρωπαϊκή κατάταξη με τις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ. Στην ιστορία των 48 χρόνων του ο Γρηγόρης είναι από τα λίγα concept της εστίασης που συνδυάζει απολύτως αρμονικά το φαγητό και τον καφέ. Έχει τον χαρακτήρα μιας ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης, αλλά τις δομές και την οργάνωση μιας πολυεθνικής εταιρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments