Ελλάδα

ΔΕΘ αιμοληψίες: Οι αιμοδότες μπορούν να δίνουν αίμα για το ΑΧΕΠΑ στο περίπτερο 11 της Έκθεσης

ΔΕΘ αιμοληψίες: Οι αιμοδότες μπορούν να δίνουν αίμα για το ΑΧΕΠΑ στο περίπτερο 11 της Έκθεσης
ΔΕΘ αιμοληψίες: Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στο κέντρο αιμοδοσίας που έχει στηθεί στο του περίπτερο 11 της ΔΕΘ για τους επόμενους δύο μήνες.

ΔΕΘ αιμοληψίες: Στο περίπτερο 11 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται οι αιμοληψίες του Κέντρου Αίματος του ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των αιμοδοτών λόγω της απαγόρευσης εισόδου και στάθμευσης οχημάτων στο νοσοκομείο, το οποίο είναι ένα από τα κέντρα αναφοράς ανά τη χώρα για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Για να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των αιμοδοτών σκεφτήκαμε ότι ο ιδανικότερος χώρος είναι στη ΔΕΘ και η διοίκηση ανταποκρίθηκε ολοπρόθυμα και μας παραχώρησε τον χώρο», εξήγησε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια του Κέντρου Αίματος του ΑΧΕΠΑ Ελένη Χασαποπούλου

«Το γεγονός ότι υπάρχει μόνο μία είσοδος στο ΑΧΕΠΑ, προκαλεί ταλαιπωρία στους αιμοδότες διότι πρέπει να περπατήσουν αρκετά, δεν μπορούν να σταθμεύσουν εντός και εκτός του νοσοκομείου σημείωσε η κ. Χασαποπούλου.

«Σήμερα με ενημέρωσαν ότι μπορώ να αιμοδοτήσω και έξω από το νοσοκομείο. Είμαι αρκετά χρόνια αιμοδότης στο ΑΧΕΠΑ και ο συγκεκριμένος χώρος είναι ωραίος και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, ενώ έχει και χώρο να παρκάρεις», ανέφερε, ένας από τους αιμοδότες, ο Αναστάσιος Χριστοδουλίδης.

«Εχθές ήρθαν 12 αιμοδότες και σήμερα το πρωί 8 άτομα για να αιμοδοτήσουν και αυτό είναι μόνο η αρχή», επισήμανε η κ. Χασαποπούλου και διευκρίνισε πως «εδώ γίνονται μόνο οι πρωινές αιμοληψίες και οι απογευματινές γίνονται στο ΑΧΕΠΑ». Μάλιστα, όπως ανέφερε η διευθύντρια του Κέντρου Αίματος του ΑΧΕΠΑ, εάν αρέσει ο συγκεκριμένος χώρος στους αιμοδότες, «μπορεί να τον ζητήσουμε και μόνιμα».

Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στο κέντρο αιμοδοσίας που έχει στηθεί εντός του περιπτέρου 11 της ΔΕΘ για τους επόμενους δύο μήνες, από τις 8:30 έως 13:30, τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ την Τετάρτη, από τις 10:30 -13:30. Υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments