Ελλάδα

Kυριάκος Μητσοτάκης κορωνοϊός: Έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον ιό – Συνολικά 90 τα κρούσματα

Kυριάκος Μητσοτάκης κορωνοϊός: Έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον ιό – Συνολικά 90 τα κρούσματα
Kυριάκος Μητσοτάκης κορωνοϊός: Διάγγελμα θα απευθύνει ο πρωθυπουργός το απόγευμα, στο προσκήνιο οι άδειες σε γονείς, το ζήτημα της μισθοδοσίας σε περίπτωση κλεισίματος επιχειρήσεων, καθώς και τα μέτρα καταπολέμησης του ιού.

Kυριάκος Μητσοτάκης κορωνοϊός: Διάγγελμα για το φλέγον ζήτημα του κορωνοϊού  θα απευθύνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός προκειμένου να θέσει το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης  για την προάσπιση και την  άμεση διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Νωρίτερα στις  11:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση αναφορικά με τον συντονισμό κυβέρνησης-αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού με τους περιφερειάρχες, τους οποίους θα ενημερώσουν οι κ. και κα.  Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Νίκος Χαρδαλιά και Σωτήρης Τσιόδρα για την εξέλιξη του  κορωνοϊού. Όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στις 17:00 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη με αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία

Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε η αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των δημοσίων σχολών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ,ΚΕΣΕΝ, Σχολές σωστικών και πυροσβεστικών μέσων, θαλαμηπόλων) από σήμερα 11 Μαρτίου 2020 και για τις επόμενες 14 μέρες, από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο πρωθυπουργός θα συναντάται με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, όταν κρίνεται απαραίτητο

Την ίδια στιγμή στα 90 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να μένουν κλειστά για 14 ημέρες σχολειά, πανεπιστήμια, φροντιστήρια καθώς και να αναστέλλονται κάθε είδους εκδηλώσεις. Έξι νομοί, πέντε νοσοκομεία, 90 ασθενείς, 27 νοσηλείες, 57 απομονώσεις κατ´ οίκον: αυτός είναι ο απολογισμός, όπως τον αποτυπώνουν αριθμοί, της μέχρι τώρα πορείας του κορωνοϊού στη χώρα μας, η οποία ξεκίνησε πριν από 14 ημέρες.

Η συντριπτική πλειονότητα των επιβεβαιωμένων περιστατικών εκδηλώνει ήπια συμπτώματα είτε νοσηλεύονται είτε βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Ανάμεσα στα 84 περιστατικά, είναι και δύο ανήλικοι, ο 9χρονος γιος της «ασθενούς μηδέν» στη Θεσσαλονίκη και ακόμη ένα παιδί. Η αυξημένη δραστηριότητα που καταγράφεται τις τελευταίες έξι ημέρες, και η οποία είχε ως επίκεντρο τη Δυτική Ελλάδα και τα «εισαγόμενα» κρούσματα από το Ισραήλ, σημείωσε μια καμπή, μία κομβική μετάβαση, την οποία επισήμανε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας

Τα  μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα αφορούν τη χορήγηση άδειας στους γονείς καθώς και τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

Ειδικότερα τα μέτρα αφορούν τη διευκόλυνση χορήγησης άδειας στους γονείς μετά την αναστολή λειτουργίας  όλων των σχολικών δομών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και τη στήριξη των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα στο επίκεντρο εμφανίζονται δύο σενάρια αδειών που θα χορηγηθούν στους γονείς παιδιών έως 15 ετών . Το πρώτο σενάριο είναι η άδεια να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το κράτος και τους εργοδότες και το δεύτερο να εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα με βάση το οποίο ένα μέρος της άδειας θα αφαιρείται από την κανονική, ένα μέρος θα επιβαρύνει τον εργοδότη και ένα το κράτος.

Οι ημέρες της άδειας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα ανέρχονται σε 15 για τον πατέρα και σε 15 για τη μητέρα και μπορεί να χορηγούνται σπονδυλωτά ανάλογα με τις ανάγκες (για παράδειγμα 7+7) . Επιπλέον στο προσκήνιο είναι και το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των επιχειρήσεων που έκλεισαν η ενδεχομένως κλείσουν στο μέλλον με κρατική εντολή. Σ΄αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments