Πολιτική

Τουρκία – Ελλάδα: Για εξηγήσεις στην Άγκυρα εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης

Τουρκία – Ελλάδα: Για εξηγήσεις στην Άγκυρα εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης
Τουρκία - Ελλάδα: Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα.

Τουρκία – Ελλάδα: Για εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Μιχαήλ – Χρήστος Διαμέσης, εν μέσω του τεταμένου κλίματος μεταξύ των δύο χωρών. Η είδηση έγινε γνωστή από το πρακτορείο Anadolu, το οποίο κάνει λόγο για «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων» από ελληνικά σκάφη, καθώς και για «κράτηση δημοσιογράφων».

Το πρακτορείο αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καλεί τον Έλληνα πρεσβευτή για παραβίαση των τουρκικών παράκτιων υδάτων και κράτηση δημοσιογράφων”.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε και ο Τούρκος πρέσβης, με αφορμή το περιστατικό μεταξύ του ελληνικού σκάφους και της τουρκικής ακταιωρού, στα ανοιχτά της Κω. «Ο Τούρκος πρέσβης έχει κληθεί για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ», ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το υπουργείο Ναυτιλίας έκανε λόγο για σαφή πρόθεση εμβολισμού του σκάφους.

«Στις 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η Τουρκία, για ακόμη μία φορά, παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο» σχολίασε, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. ​Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω περιστατικό έλαβε χώρα, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να διέλθουν στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments