Ελλάδα

Κορωνοϊός εκκλησία: Έκτακτη Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου

Κορωνοϊός εκκλησία: Έκτακτη Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου
Κορωνοϊός εκκλησία: Έκτακτη Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Κορωνοϊός εκκλησία: Συ­νέρ­χε­ται ε­κτά­κτως το α­πό­γευμα της Δευ­τέ­ρας, 16 Μαρτίου 2020, η Δι­αρ­κής Ι­ερά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σίας της Ελ­λά­δος, της 163ης Συνο­δι­κής Πε­ρι­ό­δου, προ­κει­μέ­νου να ασχο­λη­θεί με θέ­ματα υ­γείας σχε­τι­ζό­μενα με τις τε­λευ­ταίες ε­ξε­λί­ξεις της ε­πι­δη­μίας του νέου κορωνοϊού (Covid-19).

Στέλιος Πέτσας: Δεν χρειάζεται να πάμε για μερικές εβδομάδες στην εκκλησία

Σαφές μήνυμα ότι οι εκκλησίες δεν εξαιρούνται από το μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό, έστειλε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά στην ΕΡΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι: «Δεν δοκιμάζεται η πίστη μας. Δοκιμάζεται η συλλογική μας ωριμότητα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι πολύ θετική η δήλωση του Αρχιεπισκόπου, αλλά και οι ανακοινώσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Συνόδου και μεμονωμένων Μητροπολιτών, που δίνουν έμφαση στην αποφυγή του συνωστισμού. στις εκκλησίες μας. Η πίστη είναι μέσα μας. Δεν χρειάζεται να πάμε για μερικές εβδομάδες στην εκκλησία. Το βασικό ζητούμενο είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΠΟΥ».

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι: «Έχουμε πάρει πολλά μέτρα από την αρχή. Προτιμούμε να πάρουμε τα μέτρα που χρειάζονται γρηγορότερα απ’ ό,τι χρειάζεται. Αυτό που έχει σημασία, αυτή τη στιγμή, είναι να περάσει το μήνυμα ότι μένουμε στο σπίτι. Έχει μεγάλη σημασία να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, να περιορίσουμε τις επαφές μας, ακόμη και στον εργασιακό μας χώρο.  Η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο, το οποίο φτάνει μέχρι το χειρότερο δυνατό σενάριο”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments