Διεθνή

Κορωνοϊός Έλληνας γιατρός Ιταλία: Σε δευτερόλεπτα αποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει

Κορωνοϊός Έλληνας γιατρός Ιταλία: Σε δευτερόλεπτα αποφασίζουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει
Κορωνοϊός Έλληνας γιατρός Ιταλία: Συγκλονίζουν τα λόγια του Έλληνα γιατρού που εργάζεται σε νοσοκομείο της Ιταλίας.

Κορωνοϊός Έλληνας γιατρός Ιταλία: Η γειτονική χώρα είναι αυτή που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα στην Ευρώπη. Ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία αυξάνεται καθημερινά και η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Ένας Έλληνας γιατρός που εργάζεται σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο μίλησε στο Ethnos.gr για τις συνθήκες που επικρατούν.

Ο Γιώργος Γιούργος τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει και να μη κάνει τα ίδια λάθη με την Ιταλία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σοκαριστικά περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά εκείνος και οι συνάδερφοι του.  “Η Ελλάδα δεν έχει την υποδομή της Ιταλίας. Δεν είναι υποτιμητικό να το παραδεχτούμε. Ολόκληρη Ιταλία και έχει γονατίσει. Οι νεκροί μπαίνουν σε σακούλες, θάβονται ή καίγονται με συνοπτικές διαδικασίες. Χάνονται άνθρωποι υγιείς μέσα σε ώρες|, αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

“Εγώ και οι συνάδελφοι μου έχουμε υποκαταστήσει το Θεό. Ζητώ συγγνώμη αλλά δεν είναι βλασφημία αυτό που λέω. Έτσι αισθάνομαι. Μέσα σε δευτερόλεπτα πρέπει να πάρουμε απόφαση ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Μπαίνουμε μέσα στο θάλαμο και πρέπει να αποφασίσουμε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει αφού προηγουμένως διαπιστώσουμε πως ο ασθενής “έφτασε” και δε μπορεί να γυρίσει πίσω”.

“Με δεδομένο πως δεν υπάρχει εμβόλιο ή κάποια συγκεκριμένη θεραπευτική ουσία παρέχουμε ενδοφλέβιες ενέσεις παρακεταμόλης για να ρίξουμε τον πυρετό. Εάν ο υψηλός πυρετός δεν υποχωρήσει ο ασθενής “φτάνει” προς το τέλος. Δεν υπάρχει επιστροφή”, προσθέτει εν συνεχεία.

“Εφαρμόστε τις συμβουλές των γιατρών”

“Εφαρμόστε τις συμβουλές των ειδικών, μη λογαριάζεται το πράγματι μεγάλο κόστος της εφαρμογής των μέτρων αλλιώς η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη και ανυπολόγιστη σε όλα τα επίπεδα”, τονίζει μεταξύ άλλων. “Μετά τα όσα βιώνουμε όμως τον τελευταίο μήνα σας λέω με βεβαιότητα πως πρέπει να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί το κακό. Εάν η Ελλάδα γίνει Ιταλία δεν θα αντέξει τις επιπτώσεις και δεν αναφέρομαι μόνο στους θανάτους, αλλά και στις επιπτώσεις στην οικονομία, στην κοινωνία, στον τουρισμό, στο σύστημα υγείας, παντού.

Θα αναγκαστείτε να μεταφέρετε νεκρούς σε σακούλες. Και σας το λέω ενώ ο αδελφός μου εργάζεται στην Ελλάδα και η οικογένεια μου είναι στην Κέρκυρα. Επίσης στις ανθρώπινες απώλειες να μην υπολογίζουμε μόνο τα θύματα του κοροναϊού αλλά και τους ανθρώπους που αυτή την περίοδο δεν λαμβάνουν σωστές θεραπευτικές αγωγές ή δεν κάνουν τις απαραίτητες εγχειρήσεις και πεθαίνουν αβοήθητοι”, αναφέρει ο κ. Γιούργος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments