Διεθνή

Κορωνοϊός Τουρκία Ερντογάν: Άρχισε τις συλλήψεις ο Τούρκος πρόεδρος

Κορωνοϊός Τουρκία Ερντογάν: Άρχισε τις συλλήψεις ο Τούρκος πρόεδρος
Κορωνοϊός Τουρκία Ερντογάν: Σε 19 συλλήψεις ατόμων που έκαναν αναρτήσεις σχετικές με τον κορωνοϊό, προχώρησαν οι αρχές της Τουρκίας.

Κορωνοϊός Τουρκία Ερντογάν: Οι αρχές της Τουρκίας εντόπισαν 93 υπόπτους που έκαναν “αβάσιμες και προκλητικές” αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και προχώρησαν σε 19 συλλήψεις.

Την είδηση γνωστοποίησε την Τρίτη το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών λίγο μετά την απόφαση της Άγκυρας να κλείσει τα καφέ, τα κέντρα άθλησης και διασκέδασης, να αναστείλει τις προσευχές στα τεμένη και να επεκτείνει την απαγόρευση ταξιδίων σε 20 χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας covid-19.

Στην Τουρκία έχουν ανακοινωθεί 98 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σε social media έγιναν αναρτήσεις που στοχοποιούσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους και προκαλούσαν πανικό και φόβο στους πολίτες υπονοώντας ότι ο ιός SARS-CoV-2 είναι ευρέως διαδεδομένος στην Τουρκία και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα.

“Δεκαεννέα από τους υπόπτους αυτούς συνελήφθησαν και συνεχίζεται η διαδικασία για τη σύλληψη άλλων που έχουν ταυτοποιηθεί”, τόνισε η ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά τη Δευτέρα. Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στο έδαφός της από τον ιό την προηγούμενη Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότσα, επεσήμανε χθες ότι εντοπίστηκαν ακόμη 29 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 47. Ωστόσο, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση ο αριθμός αυτός έχει ανεβεί στους 98, με τη χώρα να μετρά και έναν νεκρό.

Επίσης, το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι οι Τούρκοι πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους από εννέα ευρωπαϊκές χώρες θα μπορέσουν να το κάνουν με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά την άφιξή τους στην Τουρκία θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, 3.614 Τούρκοι πολίτες δήλωσαν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν και πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς με 34 πτήσεις μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα. Οι εννέα Ευρωπαϊκές χώρες από όπου θα φτάσουν απόψε οι Τούρκοι πολίτες στην Κωνσταντινούπολη είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία και το Βέλγιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments