Διεθνή

Κορωνοϊός: Αυξάνεται συνεχώς η μακάβρια λίστα

Κορωνοϊός: Αυξάνεται συνεχώς η μακάβρια λίστα
Κορωνοϊός: Στους δέκα ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, με τους τέσσερις να έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Κλειστές οι λαϊκές αγορές το Σάββατο, απαγόρευση απόπλου και κατάπλου. Έκκληση από την κυβέρνηση να γίνει πράξη το "μένουμε σπίτι".

Κορωνοϊός: Ο κορωνοϊός έχει “χτυπήσει” για τα καλά τη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους δέκα. Παράλληλα, τα κρούσματα ανέρχονται σε 494. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 31 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από χθες, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 494.

Συνολικά 84 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 90 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 20 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων είναι διασωληνωμένοι τα 72 έτη. Μέχρι στιγμής 19 άτομα πήραν εξιτήριο ενώ έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 7.200 δείγματα.

Στην ενημέρωσή του, ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως σε δύο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της πανδημίας, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία:

«Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα. Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ», τόνισε.

Δείτε live την καθιερωμένη ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Gepostet von pagenews.gr am Freitag, 20. März 2020

Σήμερα το πρωί ένας 87χρονος από την Δαμασκηνιά της Κοζάνης, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες έχασε την «μάχη» με τον φονικό ιό. Είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό του, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 80χρονος, επίσης από την Κοζάνη, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος και έπασχε από σοβαρό καρδιολογικό νόσημα προστέθηκε στην μακάβρια λίστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα όλοι οι νεκροί στη χώρα μας είναι άντρες και στην πλειοψηφία τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το δέκα του θύμα του ιού είναι μία γυναίκα 93 ετών. Είναι η πρώτη γυναίκα που χάνει τη ζωή της από τον φονικό ιό στην Ελλάδα. Νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά δεν βρισκόταν σε ΜΕΘ. Η άτυχη γυναίκα έφερε βηματοδότη, ενώ είχε σακχαρώδη διαβήτη και αναπνευστικό νόσημα.

Έκκληση από την κυβέρνηση να παραμείνει ο κόσμος σπίτι του:

Με νέο μήνυμά του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε να κάνουν πράξη το “μένουμε σπίτι”. «Σπάμε την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού. Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Δεν συνωστιζόμαστε. Δεν μετακινούμαστε. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε στο σπίτι». τόνισε χαρακτηριστικά μέσω twitter. 

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα. Και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα. Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό – να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία», τόνισε από την μεριά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

Παράλληλα, και ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες να σεβαστούν τις αποφάσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης. «Ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια αποτελεί πράξη ανευθυνότητας μπροστά στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντί να περιορίζεται, ελλοχεύει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορωνοϊού» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Απαγορευτικό απόπλου και κατάπλου:

Απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών αναψυχής ανά την ελληνική επικράτεια ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έχουν διορία όλα τα σκάφη αναψυχής να καταπλεύσουν.

«Κάποιοι συμπολίτες μας παρατηρούμε ότι δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό και το εξοχικό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά δεν τηρούν τις απαγορεύσεις. Η πολιτεία γνωρίζει και θα εξακολουθεί να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν από τα διόδια», προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το Σάββατο στις 06:00 το πρωί θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων τους. Τα δρομολόγια αφορούν τους μόνιμους κατοίκους, την τροφοδοσία των νησιών και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίγραφο του Ε1 όπου φαίνεται ο τόπος κατοικίας τους.

“Λουκέτο” στις λαϊκές αγορές. «Εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν με τους μισούς πωλητές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. 

Δεν σταματούν να μετρούν νεκρούς σε Ιταλία και Γαλλία:

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών του κορωνοϊού στη γειτονική μας χώρα είναι 47.021. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.032 στην Ιταλία. Παράλληλα, 5.129 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 41.035 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 3.405 άνθρωποι. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα. 689 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.968 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 640. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς. Από αύριο αναμένεται να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο γενικός διευθυντής Υγείας της χώρας, Ζερόμ Σαλμόν, επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 12.612, από 10.995 που ήταν χθες. Πρόκειται για μια αύξηση 15% σε 24 ώρες. Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, 5.226 ασθενείς νοσηλεύονται και 1.297 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και έχουν διασωληνωθεί, ένας αριθμός αυξημένος κατά 16% σε σύγκριση με χθες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments