Πολιτισμός

Beatles: Η ζωγραφιά που έκαναν κατά τη διάρκεια «καραντίνας»

Beatles: Η ζωγραφιά που έκαναν κατά τη διάρκεια «καραντίνας»
Beatles: Οι Beatles, όταν έφτασαν στο Τόκιο, μπήκαν σε κανονική «καραντίνα» στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Beatles:  «Εικόνες μιας Γυναίκας» (Images of a Woman): αυτός είναι ο τίτλος του έργου ζωγραφικής που έκαναν οι Beatles όταν είχαν βρεθεί σε περιοδεία στο Τόκιο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1966. Η ζωγραφιά τους με ακουαρέλα και λάδι είναι το μόνο συλλογικό έργο ζωγραφικής των Beatles που υπάρχει και έχει πουληθεί σε δημοπρασία έναντι 155.250 δολαρίων.

Οι Beatles, όταν έφτασαν στο Τόκιο, μπήκαν σε κανονική «καραντίνα» στο ξενοδοχείο Χίλτον για τρεις νύχτες, προκειμένου να προστατευτούν από τις απειλές κατά της ζωής τους που είχαν δεχτεί. Οι Beatles δούλευαν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι επάνω στο οποίο είχαν απλώσει ένα χαρτί, στο κέντρο του οποίου είχαν βάλει μια λάμπα και ο καθένας ζωγράφιζε σε μια πλευρά του χαρτιού.

Όταν τελείωσαν το έργο τους, αφαιρέθηκε το αμπαζούρ από το κέντρο του έργου, έμεινε ένας λευκός κύκλος, ένα κενό, στο οποίο υπέγραψαν και οι τέσσερις αντίστοιχα προς την πλευρά του χαρτιού που δούλεψαν. Τα υλικά του έργου, χαρτί και χρώματα, τους τα προμήθευσε ο ιάπωνας προμότερ των συναυλιών Tats Nagashima, ο οποίος πρότεινε ο ολοκληρωμένος πίνακας να δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στη συνέχεια αγοράστηκε από τον πρόεδρο του τοπικού φιλανθρωπικού σωματείου Tetsusaburo Shimoyama. Αργότερα, το 1989, αγοράστηκε από έναν Ιάπωνα συλλέκτη, που τον κράτησε 20 χρόνια κάτω από το κρεβάτι του, προστατεύοντάς τον από την υγρασία στην Ιαπωνία. Το Σεπτέμβριο του 2012 διατέθηκε προς πώληση μέσω των δημοπρασιών Philip Weiss στη Νέα Υόρκη και πωλήθηκε έναντι 155.250 δολαρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments