Διεθνή

Γιατί βαδίζουμε ασυναίσθητα πέρα δώθε όταν μιλάμε στο τηλέφωνο

Γιατί βαδίζουμε ασυναίσθητα πέρα δώθε όταν μιλάμε στο τηλέφωνο
Είναι μια συνήθεια που κάνουμε όλοι, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν γιατί συμβαίνει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αν όχι όλοι, έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να βαδίζει την ώρα που μιλάει στο τηλέφωνο. Είναι κάτι που σε πολλές περιπτώσεις γίνεται ασυναίσθητα. Όταν συμβαίνει και είμαστε στο σπίτι μας βαδίζουμε ανάμεσα στα δωμάτια. Αν γίνει ενώ είμαστε σε εξωτερικό χώρο είναι συχνό φαινόμενο το να κάνουμε ορισμένες στάσεις πριν ξεκινήσουμε ξανά.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά οι επιστήμονες έχουν δημοσιεύσει διάφορες μελέτες προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση. Είναι γνωστό ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ενεργοποιείται και λειτουργεί καλύτερα, όταν είμαστε όρθιοι και όταν περπατάμε. Πολλοί επιστήμονες, καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς και συνθέτες υιοθετούν αυτή την μέθοδο για την παραγωγή ιδεών.

Όταν μιλάμε στο τηλέφωνο το μυαλό με επικεντρώνεται σε αυτά που λέμε και διαφοροποιείται ανάλογα. Για παράδειγμα αν παρακολουθήσετε ανθρώπους που είναι σε “βαθιά” συνομιλία, θα προσέξετε ότι συνήθως κοιτούν προς τα κάτω κινούνται αργά. Ως αποτέλεσμα οι εξωτερικές επιρροές από το περιβάλλον τους εκείνη τη στιγμή ελαχιστοποιούνται και υποσυνείδητα το σώμα τους, τους λέει να περπατήσουν για να μπορέσουν να σκεφτούν καλύτερα και να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στην συνομιλία.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν οι άνθρωποι τρίβουν το πηγούνι ή το παίζουν με τα δάχτυλα των χεριών τους σε μια επαγγελματική συνάντηση.  Η βασική αρχή είναι ότι το περπάτημα μας βοηθάει να σκεφτούμε καλύτερα και να έχουμε καλύτερο διάλογο στο τηλέφωνο, ενώ όταν κοιτάμε και προς τα κάτω, περιορίζουμε τους οπτικούς ερεθισμούς από το περιβάλλον μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments