Ελλάδα

25η Μαρτίου: Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα Πούτιν σε ΠτΔ και πρωθυπουργό

25η Μαρτίου: Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα Πούτιν σε ΠτΔ και πρωθυπουργό
25η Μαρτίου: Οι ρωσο-ελληνικές σχέσεις βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις της πολιτιστικής και πνευματικής συγγένειας, τονίζει ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

25η Μαρτίου: Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την Εθνική Γιορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας – την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, όπως κάνει γνωστό με ανάρτησή της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Οι ρωσο-ελληνικές σχέσεις βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις της πολιτιστικής και πνευματικής συγγένειας, τονίζει ο Πρόεδρος της Ρωσίας και δηλώνει σίγουρος ότι η ανάπτυξη της εποικοδομητικής διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών των δύο χωρών και όλης της Ευρώπης.

Εξίσου ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν συνεχάρη θερμά τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την Εθνική Γιορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας – την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, γνωστοποιεί επίσης σε άλλη ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού

Υπενθυμίζεται πως σήμερα , ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στις 11:00, κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

«Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μήνυμά της προς τον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου. sakelaropoulou-1200x800

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η φετινή επέτειος βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία του κορωνοϊού και σημείωσε ότι για να θωρακίσουμε το «εμείς» και να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το «εγώ», καθώς και προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments