Ελλάδα

Πάσχα τέλος – Δεν θα φύγει κανείς από την Αθήνα

Πάσχα τέλος – Δεν θα φύγει κανείς από την Αθήνα
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Την απόπειρα μαζικής εγκατάλειψης της πρωτεύουσας τις ημέρες του Πάσχα θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού βάζοντας επί τάπητος ακόμη και το σενάριο των κλειστών διοδίων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με το Πάσχα να πλησιάζει όλο και περισσότεροι στη κυβέρνηση σκέφτονται πως θα καταπολεμηθεί η θέληση εκατοντάδων χιλιάδων Αθηναίων να αφήσουν τη πρωτεύουσα με σκοπό να μεταφερθούν στην επαρχία. Ακόμη για την ώρα ουδείς ξέρει αν η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει μέχρι τη Μεγάλη εβδομάδα, όμως και πάλι οι αρχές επιθυμούν τον περιορισμό των μετακινήσεων φοβούμενες περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του vima.gr κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να είπε: «Το Πάσχα δεν θα φύγει κανένας για επαρχία. Εν ανάγκη θα κλείσουμε τα διόδια…»

Οι αρμόδιοι για την εφαρμογή των μέτρων με τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, μελετούν τρόπο για να αποφευχθεί κύμα φυγής κατοίκων από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία αλλά και την συγκέντρωση πολλών ατόμων σε υπαίθριους χώρους την Μεγάλη Εβδομάδα που είναι από τις 12 έως τις 19 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι τις 6 Απριλίου. Το πλέον πιθανόν είναι να υπάρξει παράταση ή και ενίσχυση των μέτρων αυτών. Σύμφωνα επίσης με το ίδιο ρεπορτάζ, εξετάζεται και ο περιορισμός των μετακινήσεων των ηλικιωμένων μέχρι τις 12 ή μία το μεσημέρι, αφού έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός εξ αυτών μετακινείται άσκοπα. Με την εξάπλωση του κορωνοϊού να μαίνεται στη χώρα αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη, το μόνο βέβαιο είναι πως τα μέτρα περιορισμού θα καθυστερήσουν να αποσυρθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments