Ελλάδα

Απάτη με emails με την υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας – Μην τα ανοίγετε

Απάτη με emails με την υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας – Μην τα ανοίγετε
Emails απάτη Αστυνομία: Για ψευδές μήνυμα με την υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προειδοποιούν οι αρχές.

Emails απάτη Αστυνομία: Σε ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με ψευδές email που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι το μήνυμα που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως δήθεν επιστολή είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν ή να παραπλανήσουν τους πολίτες.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι ο παραλήπτης πρέπει να παρουσιαστεί στην Ελληνική Αστυνομία, αφού πρώτα ανατρέξει στα συνημμένα έγγραφα για πληροφορίες, ενώ προειδοποιεί τον παραλήπτη πως ίσως χρειαστεί να έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο του. Μάλιστα το email υπογράφει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης. «Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα» αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας πως έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δείτε το μήνυμα παρακάτω:

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Ανακοινώνεται ότι το παραπάνω κείμενο – μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες. Παρακαλούνται οι πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα. Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος“.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments