Ελλάδα

Μανώλης Γλέζος ΑΕΚ: Το ταξίδι στο Βελιγράδι που τον έκανε ΑΕΚτζή – Το αντίο της ΠΑΕ

Μανώλης Γλέζος ΑΕΚ: Το ταξίδι στο Βελιγράδι που τον έκανε ΑΕΚτζή – Το αντίο της ΠΑΕ
Μανώλης Γλέζος ΑΕΚ: Ένα περιστατικό έκανε τον Μανώλη Γλέζο να δεθεί με την ΑΕΚ και από τότε δήλωνε οπαδός της.

Μανώλης Γλέζος ΑΕΚ: Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένας ήρωας της πολιτικής σκηνής της χώρας. Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα κόντρα στην αδικία και το κατεστημένο. Ο Γλέζος δεν ήταν υποστηρικτής κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας για πολλά χρόνια. Αυτό άλλαξε όταν το NATO βομβάρδιζε τη Σερβία. Τότε η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία να πάει στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι για ένα παιχνίδι ειρήνης.

Ο Μανώλης Γλέζος ακολούθησε την αποστολή της ΑΕΚ και από τότε δέθηκε για πάντα με την Ένωση. Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι τότε αγάπησε τους “κιτρινόμαυρους”. “Είμαι ΑΕΚ και μάλιστα με τους Original. Έχουμε πανό κατά των Αμερικανών. Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Παρτιζάν την περίοδο των Νατοϊκών επιθέσεων εναντίων της Σερβίας. Εκεί τους γνώρισα και έγινα ΑΕΚτζης, γιατί εκεί είδα μια αθλητική ομάδα η οποία τίθεται επικεφαλής ενός αγώνα που ξεφεύγει από το στενό αθλητικό πλαίσιο και κινείται μέσα πολιτικά και τα Ελληνικά πράγματα. Το γεγονός ότι στάθηκε στο πλευρό ένας λαού που τον καταπίεζε το ΝΑΤΟ εμένα που δεν άνηκα σε καμία ομάδα με έκανε να την αγαπήσω”.

Το αντίο της ΠΑΕ στον μεγάλο ήρωα

Λίγες ώρες μετά το θάνατο του Μανώλη Γλέζου η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση για να πει το δικό της αντίο στον μεγάλο ήρωα της αριστεράς. «Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ και σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια αποχαιρετούν έναν μεγάλο Ελληνα αγωνιστή και πολιτικό, ο οποίος με τη δράση του, τους αγώνες του, τη γενναιότητα και το ήθος του τίμησε την πατρίδα μας σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του. Αποχαιρετάμε σήμερα τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος, εκτός όλων των άλλων, μπήκε μπροστάρης στο ταξίδι Ειρήνης, που η ομάδα μας πραγματοποίησε στο εμπόλεμο Βελιγράδι το Πάσχα του 1999. Πενθούμε για έναν γνήσιο μαχητή, που ήταν πάντα παρών σε όλους τους αγώνες αυτού του τόπου! Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. #aekfc #aekfamily #ourhistory».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments