Διεθνή

Ο Παναμάς είναι η χώρα που πήρε το πιο απίθανο μέτρο για τον κορωνοϊό

Ο Παναμάς είναι η χώρα που πήρε το πιο απίθανο μέτρο για τον κορωνοϊό
Η κυβέρνηση του Παναμά αναγκάστηκε να πάρει ένα απίθανο μέτρο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού..

Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι ραγδαία. Αυτή τη στιγμή ο ιός είναι πρόβλημα για τις περισσότερες χώρες στον κόσμο. Αυτό οδήγησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να τον ανακηρύξει επίσημα σε πανδημία. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε όλα τα κράτη να παίρνουν ειδικά μέτρα για να μειωθεί η εξάπλωση του ιού. Το κεντρικό σύνθημα σε όλο τον κόσμο είναι το “Μένουμε σπίτι”. Ωστόσο κάποιοι δεν πειθάρχησαν με αποτέλεσμα να έρθουν πιο αυστηρά μέτρα.

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Στην Ελλάδα έχουν παρθεί αυστηρά μέτρα για να σταματήσει ο κορωνοϊός. Η κυβέρνηση δεν ήθελε να φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά η απειθαρχία των λίγων επηρεάζει και τους πολλούς. Τις τελευταίες σχεδόν δυο εβδομάδες έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν αποκλείεται να πράγματα να γίνουν πιο σκληρά στο άμεσο μέλλον.

Το “τρελό” παράδειγμα του Παναμά

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες χώρες παίρνουν σχεδόν τα ίδια μέτρα. Κλείσιμο καταστημάτων, απαγόρευση κυκλοφορίας και τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες. Κάτι τέτοιο εφαρμόστηκε αρχικά και στον Παναμά. Ωστόσο οι πολίτες της χώρας δεν έδειξαν και πολύ μεγάλη συμμόρφωση στις εντολές της κυβέρνησης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βάλει ειδικούς όρους στις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα αποφάσισε να κάνει διαχωρισμό φύλου στις εξόδους. Με αυτή την απόφαση  οι γυναίκες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Αντίστοιχα οι άνδρες μπορούν να βγαίνουν Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα μένουν όλοι στο σπίτι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments