Πολιτική

Υπουργείο Πολιτισμού: Η απάντηση Κρέτσου για τα «15 εκατομμύρια ευρώ στον σύγχρονο πολιτισμό»

Υπουργείο Πολιτισμού: Η απάντηση Κρέτσου για τα «15 εκατομμύρια ευρώ στον σύγχρονο πολιτισμό»
Υπουργείο Πολιτισμού: Η απάντηση του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Κρέτσου, μέσω twitter.

Υπουργείο Πολιτισμού: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, διαθέτει πέντε εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2020 και 10 εκατομμύρια από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να στηρίξει τους επαγγελματίες του πολιτισμού λόγω της κρίσης του κορονοιού που έχει πλήξει τον χώρο από την πρώτη στιγμή. Τα 15 εκατομμύρια ευρώ προστίθενται στα ποσά που έχουν ήδη οριστεί στα οριζόντια μέτρα της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να στηρίξει, όχι μόνον τον τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού, αλλά και τους δημιουργούς και τους επαγγελματίες, εξασφάλισε €5 εκατομμύρια από τον Προϋπολογισμό του για το 2020, και -σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό- επιπλέον €10 εκατομμύρια από το Υπουργείο Οικονομικών. Αυτά τα €15 εκατομμύρια προστίθενται στα ποσά, που έχουν ήδη οριστεί στα οριζόντια μέτρα, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και από τα οποία επωφελείται, τόσο ο πολιτιστικός, όσο και ο δημιουργικός κλάδος.

Τα €15 εκατομμύρια διοχετεύονται στην πολιτιστική αγορά μέσω της πρώτης φάσης του Σχεδίου Αναπτυξιακών Μέτρων και Νέων Δράσεων του ΥΠΠΟΑ, που δρομολογείται αμέσως, ενώ στο άμεσο μέλλον προετοιμάζεται και δεύτερη φάση με συμπληρωματικές δράσεις και επιπλέον χρηματοδότησης, που θα ενισχύσουν ανάγκες, οι οποίες θα αποτυπωθούν από την εφαρμογή της πρώτης φάσης.

Αυτό όμως στάθηκε αφορμή για να απαντήσει ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Κρέτσος ,μέσω twitter για να καταρρίψει τους δήθεν πανηγυρισμούς του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς όπως σχολίασε «Καμαρώνουν για 15 εκατομμύρια για όλους τους τομείς του Σύγχρονου Πολιτισμού εν μέσω κρίσης, όταν ΜΟΝΟ το ταμείο εγγυοδοσίας δανείων και το Επενδυτικό Ταμείο για οπτικό ακουστικές παραγωγές έδιναν 100 εκατομμύρια στα οπτικόακουστικα. Τι ψηφίσατε;;;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments