Οικονομία

Κορωνοϊός Eurogroup: Στην αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης και μέτρων στήριξης

Κορωνοϊός Eurogroup: Στην αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης και μέτρων στήριξης
Κορωνοϊός Eurogroup: Εντός ημερών το Eurogroup θα πρέπει να σχεδιάσει ένα πακέτο που θα ικανοποιεί τις χώρες της Ευρωζώνης που έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα κορωνο-ομολόγα.

Κορωνοϊός Eurogroup: Στη συνεδρίαση που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες το Eurogroup θα εξετάσει την ενεργοποίηση ενός εργαλείου δανεισμού από τον ESM ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ.  Συγκεκριμένα αναζητηθεί μια συμβιβαστική λύση, έπειτα από το γερμανικό «μπλόκο» στο «Corona bond» το οποίο ζητούν εννέα αρχηγοί κρατών, αλλά και το ιταλο–ισπανικό βέτο στα Κορωνο-μνημόνια. 

Οι όροι πρόσβασης στα χρήματα του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας  θα σχετίζονται με το που θα κατευθύνονται οι πιστώσεις αυτές, δηλαδή θα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένες με δαπάνες που έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Πέμπτη την πρότασή της για έκδοση ομολόγων ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ

Σκοπός ήταν να δανείσει το ποσό αυτό στις χώρες, ανάλογα με το πόσο έχουν πληγεί από τον κορωνοιό, για τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση καθώς και του εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων. Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει προτείνει μία αύξηση των χαμηλότοκων δανείων που χορηγεί κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments