Τεχνολογία

PS5 – DualSense: Η Sony παρουσίασε το νέο της χειριστήριο

PS5 – DualSense: Η Sony παρουσίασε το νέο της χειριστήριο
PS5 - DualSense: Αποκαλύφθηκε το νέο χειριστήριο του Playstation 5, το DualSense.

PS5 – DualSense: Σαν βόμβα έσκασε η ανακοίνωση της Sony σχετικά με το PlayStation 5. Η εταιρία αποκάλυψε την τελική ονομασία και τις πρώτες φωτογραφίες του νέου χειριστηρίου, το DualSense, το οποίο υπόσχεται να φέρει την αίσθηση της αφής στους παίκτες και σε συνδυασμό με την Tempest 3D AudioTech τεχνολογία να προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους παίκτες.

Τόσο το όνομα όσο και η εμφάνιση του χειριστηρίου δεν ακολουθούν τα όσα γνωρίζουμε ως τώρα.

Η Sony τονίζει ότι έχει κρατήσει τα περισσότερα χαρακτηριστικά που λάτρεψαν οι παίκτες με το DualShock 4, ωστόσο συμπέρανε πως η αίσθηση της αφής δεν μεταφερόταν καλά με το προηγούμενο χειριστήριο. Για το λόγο αυτό ενσωμάτωσε απτική ανάδραση αντί για απλή δόνηση, μια τεχνολογία που θα σας επιτρέψει να αισθάνεστε με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι, όπως όταν οδηγείτε ένα αυτοκίνητο μέσα στη λάσπη για παράδειγμα.

Συνεχίζοντας, τα L2 και R2 πλέον είναι adaptive triggers και έτσι θα μπορούν να δονούνται όταν για παράδειγμα σημαδεύετε ένα τόξο. Η ενσωμάτωση όλων αυτών ήταν πρόκληση για τους σχεδιαστές της εταιρείας που έβαλαν τα δυνατά τους για να κρατήσουν το μέγεθος και το βάρος όσο το δυνατόν χαμηλότερα, διατηρώντας παράλληλα τη μέγιστη δυνατή μπαταρία.

Η επόμενη μεγάλη αλλαγή είναι η εμφάνιση. Για πρώτη φορά, το βασικό χειριστήριο συνδυάζει δύο χρώματα αντί για ένα. Στο φουτουριστικό στυλ έρχεται να προστεθεί και η φετινή μπάρα, η οποία πλέον περιβάλει το touchpad. Στα νέα χαρακτηριστικά τώρα, η Sony έχει προσθέσει ένα σύστημα μικροφώνων που επιτρέπει στους χρήστες να μιλάνε με τους φίλους τους ακόμα και αν δεν έχουν συνδεδεμένα ακουστικά. Τέλος, το Share πλήκτρο αποτελεί παρελθόν και τη θέση του έχει πάρει το ‘Create’, για το οποίο η εταιρία υποσχέθηκε πως θα μιλήσει στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments