Οικονομία

Μαργαρίτης Σχοινάς Eurogroup κορωνοϊός: «Συμμετρική η απάντηση στον κίνδυνο»

Μαργαρίτης Σχοινάς Eurogroup κορωνοϊός: «Συμμετρική η απάντηση στον κίνδυνο»
Μαργαρίτης Σχοινάς Eurogroup κορωνοϊός: Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε εκτενώς στη λύση που θα πρέπει να επιτευχθεί χωρίς τη χρήση κορωνο-ομόλογου για τις χώρες που έχουν πληγεί από το πέρασμα της πανδημίας.

Μαργαρίτης Σχοινάς Eurogroup κορωνοϊός: Για τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο Eurogroup αλλά και για το πόσο είναι εφικτή μια λύση χωρίς την προοπτική ευρωομολόγου μίλησε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς στο MEGA. Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αναφέρθηκε στο αν πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, με αφορμή και την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συζήτηση που γίνεται στο Eurogroup είναι μια από τις τρεις τέσσερις πλευρές της συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης για την οικονομικής επανεκκίνηση μετά την πανδημία. Όπως επίσης και ότι η ΕΚΤ έχει ήδη βάλει στο τραπέζι τα 750 δισ. ευρώ ρευστότητας. Έχει εγκρίνει και την αγορά των ελληνικών ομολόγων. Έχουμε στο τραπέζι ένα σχήμα 100 δισ. από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που θα πάνε για την ασφάλιση των ανέργων».

Πρόσθεσε ότι «θέλω να κάνω μια αισιόδοξη ανάλυση της πραγματικότητας. Σίγουρα συγκλονιστήκαμε και πολλές σταθερές της ζωής μας όπως τις ξέραμε δεν είναι οι ίδιες. Αλλά δεν θεωρώ καθόλου αυτονόητο ότι μετά από αυτή την κρίση η ζωή μας θα είναι διαφορετική. Θα επανέλθουμε και θα τα ξανακαταφέρουμε». Πρόσθεσε ακόμη ότι «στην Ευρώπη έχουμε σήμερα μια συμμετρική έκθεση στον κίνδυνο και η απάντηση πρέπει να είναι και αυτή συμμετρική».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments