Διεθνή

Σάσα Χούπμαν πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού

Σάσα Χούπμαν πέθανε: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού
Σάσα Χούπμαν πέθανε: Έπειτα από μακρά μάχη με την ασθένεια «αταξία», ο Σάσα Χούπμαν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 49 ετών.

Σάσα Χούπμαν πέθανε: Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Σάσα Χούπμαν, πέθανε σε ηλικία 49 ετών έπειτα από μακρά μάχη με την ασθένεια «αταξία». Ο «αγαθός γίγαντας», που γνωρίσαμε στη χώρα μας ως παίκτη του Παναθηναϊκού (1997-1999) και του Ηρακλή (1999-2002), έδωσε χρόνια μάχη με την ασθένεια “αταξία”, που του είχε προκαλέσει νευρολογική δυσλειτουργία και προβλήματα κινητικά, αλλά και στην ομιλία.

Ο Γερμανός, για τον χαρακτήρα του οποίου είχαν όλοι μόνο καλά λόγια να πουν, ήταν 49 ετών και τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε πολύ ενώ ήταν καθηλωμένος και σε αναπηρικό καροτσάκι. Τελικά, λύγισε από αυτή τη μάχη κι έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του, Μπρουκ, και τον γιο του, Νόα. Ο, ύψους 2.16, Χούπμαν ήρθε στη χώρα μας το 1997 για τον Παναθηναϊκό, όπου και έμεινε για μία διετία φορώντας τη φανέλα με το «τριφύλλι» πριν μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη από το 1999 ως το 2002.

Ήταν επίσης μέλος της Εθνικής Γερμανίας με 67 συμμετοχές.

Ο Χούπμαν υπήρξε ένας από ρολίστας της δεκαετίας του 90′. Ακολούθησε τη “μόδα” της εποχής που υπήρχε στην Γερμανία και φοίτησε για 4 χρόνια σε αμερικανικό κολέγιο, το Έβανσβιλ. Μετά την αποφοίτησή του επέστρεψε στην χώρα του και αγωνίστηκε κατά σειρά στην Τρίερ (1993/94), τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (1994-1996) και την Άλμπα Βερολίνου (1996/97). Ακολούθως υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, στον οποίο έμεινε από το 1997 έως το 1999 και κατόπιν αγωνίστηκε στον Ηρακλή από το 1999 έως το 2002, πριν επιστρέψει στην Γερμανία. Υπήρξε διεθνής με την χώρα του από το 1993 έως το 2001.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Χούπμναν υπέφερε από μία σπάνια νευρολογική ασθένεια (αταξία), για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία, με αποτέλεσμα να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι η ασθένειά του δεν οφειλόταν στο ύψος του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments