Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Συναίνεση λόγω συνθηκών με την κυβέρνηση – Έντονη δυσαρέσκεια για την στάση των ΜΕ

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Συναίνεση λόγω συνθηκών με την κυβέρνηση – Έντονη δυσαρέσκεια για την στάση των ΜΕ
ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Στην Κουμουνδούρου διατηρούν στάση αναμονής στο πολιτικό σκηνικό λόγω της πανδημίας, ωστόσο επιρρίπτουν ευθύνες στα ΜΜΕ ρίχνοντας «ευθείες βολές» στην ΕΡΤ και την ελλειπή κάλυψη των θεμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Σε έντονο προβληματισμό βρίσκονται άπαντες στην Κουμουνδούρου. Αιτία η αντιμετώπιση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από εκείνα η αξιωματική αντιπολίτευση και οι θέσεις της. Στον ΣΥΡΙΖΑ όπως διαρρέεται εκφράζονται παράπονα ιδιαίτερα για τον τρόπο που η ΕΡΤ καλύπτει το ρεπορτάζ του κόμματος, ενώ και με τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια υπάρχει έντονη δυσφορία μιας και το οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμεταδόθηκε σχεδόν πουθενά.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε πάντως ότι το κόμμα του θα πρέπει να συνεχίσει να κρατάει τη στάση συναίνεσης απέναντι στην κυβέρνηση – καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση- ακόμα και στα θέματα οικονομίας, για τα οποία στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η κυβέρνηση κάνει σοβαρά λάθη. Παράλληλα με τη στάση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει το μήνυμα στους πολίτες ότι είναι ένα σοβαρό και αξιόπιστο κόμμα εξουσίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος μάλιστα στο κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματος αλλά και στην στάση που κρατεί η ΝΔ ανέφερε: «Δεν είμαστε εδώ για να ακολουθήσουμε τον λαϊκισμό της Νέας Δημοκρατίας που την περίοδο 2015-2019 αντιμετώπιζε κάθε διεθνή κρίση μέσα από τον μυωπικό φακό του “φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”». «Δεν αντιμετωπίζουμε τον αγώνα της χώρας μας για ζωή και υγεία ως ευκαιρία», διεμήνυσε, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί τη στάση «υπεύθυνης αντιπολίτευσης, χρήσιμης προς την κοινωνία». Γι’ αυτό, όπως υπενθυμίζει, «από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τις επιλογές της επιστημονικής κοινότητας».

Ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ακόμα ότι «αν δεν προχωρήσουμε τώρα σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημόσιας παρέμβασης για την ενίσχυση της κοινωνίας, αύριο θα μαζεύουμε συντρίμμια. Αν δεν δράσουμε τώρα, στοχευμένα και με σχέδιο, φοβάμαι ότι μας περιμένουν εξαιρετικά δύσκολες μέρες».

Η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, από την πλευρά της αναφερόμενη στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην οικονομία ανέφερε: «Δεν θεωρώ ότι αυτό γίνεται από άγνοια. Γίνεται, εκτιμώ, για δύο λόγους που συντρέχουν παράλληλα. Ο ένας είναι η εσφαλμένη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», θα συμπληρώνω αν χρειαστεί με επιμέρους μέτρα κάθε λίγο. Αυτή η λογική είναι προφανές ότι δεν μπορεί να προλάβει τις συνέπειες της προδιαγεγραμμένης ύφεσης. Ο δεύτερος λόγος είναι η συνειδητή πολιτική επιλογή για μια συνολική αναδιάρθρωση της αγοράς με τρόπο παρόμοιο με αυτόν του 2012.

Θα επιβιώσουν κάποιοι λίγοι, θα συμπιεστούν οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίες και οι πιο αδύναμες επιχειρήσεις. Στο ότι πρόκειται για συνειδητή πολιτική επιλογή εξάλλου συντείνει και το γεγονός ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια υπάρχουν και μάλιστα η χώρα μας βρίσκεται σε προνομιακή θέση σε σχέση με άλλες χώρες (π.χ. Ιταλία, Ισπανία) ως προς τις δυνατότητες άμεσων δαπανών λόγω του “μαξιλαριού” ασφαλείας που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments