Video

800 ευρώ καλλιτέχνες: “Το ένσημο του Μάρτη” – Viral το τραγούδι του Δημήτρη Μυστακίδη

800 ευρώ καλλιτέχνες: “Το ένσημο του Μάρτη” – Viral το τραγούδι του Δημήτρη Μυστακίδη
800 ευρώ καλλιτέχνες:

800 ευρώ καλλιτέχνες: Χιλιάδες άνθρωποι στο χώρο του σύγχρονου πολιτισμού καλούνται να ζήσουν χωρίς το επίδομα των 800€. Μουσικοί, ηθοποιοί, εικαστικοί, ηχολήπτες, χορευτές, κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και εργαζόμενοι/ες στους χώρους του σύγχρονου πολιτισμού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η κυβέρνηση για να κάνουν αίτηση στην ΕΡΓΑΝΗ. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι συμβασιούχοι του Μεγάρου Μουσικής και του Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης, στους οποίους οι Οργανισμοί ανέστειλαν τις συμβάσεις.

Προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με επιφανείς καλλιτέχνες και μάλιστα είχε δημοσιεύσει και προεκλογικό σποτ από την συνάντηση με την δέσμευσή του να στηρίξει με κάθε τρόπο το ελληνικό τραγούδι προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση που ενέτειναν και “οι παλινωδίες της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ“.

Ο γνωστός μουσικός, συνθέτης και εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Ηπείρου, Δημήτρης Μυστακίδης, καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει εκτός κάθε βοηθήματος για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού τους περισσότερους καλλιτέχνες, με ένα χασάπικο που “σφάζει με το γάντι”.

Το τραγούδι, με τίτλο «Το ένσημο του Μάρτη» περιγράφει τους όρους που έθεσε η κυβέρνηση για την χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ, όροι που εξαιρούν τη συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών, ενώ περιέχει τον χαρακτηριστικό στίχο «Κι έμεινα απ’ το επίδομα εκτός, και τώρα καραντίνα πώς θα βγάλω».  Ο Δημήτρης Μυστακίδης δεν είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει εκφράσει την πικρία και την αγανάκτησή του για τη διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση, αλλά είναι ο πρώτος που φτιάχνει ολόκληρο τραγούδι για το θέμα.

Σημειώνει, δε, ότι «μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες, φωτιστές, αλλά και όλοι οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο θέαμα-ακρόαμα που εξαιρούνται από το επίδομα των 800€, μπορεί για τους αρμόδιους να είναι αόρατοι, αλλά δεν ζουν σαν αερικά».

Το ένσημο του Μάρτη

Μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες, φωτιστές, αλλά και όλοι οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο θέαμα-ακρόαμα που εξαιρούνται από το επίδομα των 800€, μπορεί για τους αρμόδιους να είναι αόρατοι, αλλά δεν ζουν σαν αερικά. # Το βίντεο έγινε με τη συμμετοχή του Γιοβάν του Bufos Puppet Theatre και με συμπληρωματικά πλάνα του Αντώνη Μανδρανή και της Δάφνης Καμπουράκη. Ευχαριστώ πολύ την Anneta Stefanopoulou για την πολύτιμη βοήθεια.

Gepostet von Dimitris Mystakidis / Δημήτρης Μυστακίδης am Dienstag, 14. April 2020

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments