Ελλάδα

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα LIVE για νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα LIVE για νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα LIVE για νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα της πανδημίας αναμένεται να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες για όλες τις εξελίξεις της τελευταίας ημέρας.

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα LIVE για νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Σε λίγη ώρα, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά αναμένεται να προβούν στις καθιερωμένες ανακοινώσεις αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο κ Τσιόδρας όπως πάντα αναλαμβάνει την ενημέρωση δίνοντας έμφαση στους αριθμούς και την εξέλιξη του ιού στη χώρα, ενώ αντίθετα ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες από πλευράς Πολιτικής Προστασίας για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του φονικού ιού.

120 τα θύματα της πανδημίας μέχρι αυτή την ώρα στην Ελλάδα

Στα 120 έφτασαν το μεσημέρι της Τρίτης τα θύματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς έγινε γνωστό πως μια γυναίκα 101 ετών έχασε τη ζωή της, νοσηλευόμενη στο «Σωτηρία». Η ηλικιωμένη γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (αρρυθμία, κολπική μαρμαρυγή, άνοια), είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και η λοίμωξη από τον ιό επιβάρυνε την κατάστασή της.

Νωρίτερα σήμερα, άφησαν την τελευταία τους πνοή ένας 35χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα κι ένας 75χρονος άνδρας που νοσηλευόταν από τις 27 Μαρτίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και έπασχε και από κολπική μαρμαρυγή. Το βράδυ της Δευτέρας λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για 116 νεκρούς είχε γίνει γνωστό ότι πέθανε και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είχε υποκείμενο νόσημα (καρδιολογικό πρόβλημα).

Kρανίδι: 150 νέα κρούσματα ανάμεσα στους μετανάστες

Εν τω μεταξύ, στο Κρανίδι μετέβη εκτάκτως σήμερα ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό 150 άτομα από τη δομή προσφύγων. Υπενθυμίζεται ότι χθες, έπειτα από την επιβεβαίωση ότι έγκυος μετανάστρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής και αναμένονται τα σχετικά αποτελέσματα. Παράλληλα, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται πως στο ξενοδοχείο στο Κρανίδι, το οποίο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μετέβη σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μαθηματική μελέτη κορωνοϊός: Η πορεία της διασποράς του ιού γεννά ελπίδες για παύση της πανδημίας πολύ σύντομα.

Αισιόδοξο είναι το κλίμα που επικρατεί στον επιστημονικό κύκλο, με τις εκτιμήσεις των ειδικών για την πορεία του ιού στη χώρα μας να είναι απολύτως θετικές. Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιώργο Τσιρώνη, η πορεία της εξάλωσης του ίου έχει εκπλήξει ευχάριστα τους επιστήμονες, καθώς με τα δεδομένα που είχε συγκεντρώσει η ομάδα ως το τέλος του Μαρτίου, υπολογιζόταν ότι τα κρούσματα θα μηδενιστούν γύρω στις 27-28 Μαΐου. «Τα μαθηματικά μοντέλα, μας δείχνουν ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα και η πρώτη φάση θα κλείσει δύο εβδομάδες νωρίτερα, γύρω στις 10 Μαΐου» τόνισε ο κ. Τσιρώνης.

«Αν δεν είναι μηδέν τα κρούσματα, θα είναι κοντά στο μηδέν»

Ο κ. Τσιρώνης σχετικά με τον ιό εκτίμησε ότι σύμφωνα με τα μοντέλα αυτά αναθεωρείται προς τα κάτω και ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων, ο οποίος ενώ αναμενόταν να υπερβεί τις 3.500, θα είναι κατά πολύ χαμηλότερος. «Αυτό που μας λένε τα μαθηματικά είναι η γενική εικόνα και συμπίπτει μ’ αυτά που δίνουν οι εμπειρογνώμονες και η επιτροπή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments