Ελλάδα

Τσιόδρας μάσκες: Το ξεκάθαρο μήνυμα του καθηγητή για τη χρήση τους

Τσιόδρας μάσκες: Το ξεκάθαρο μήνυμα του καθηγητή για τη χρήση τους
Τσιόδρας μάσκες: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία έδωσε σαφή απάντηση για τη χρήση μασκών κατά τη καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Τσιόδρας μάσκες: Τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τη χρήση υφασμάτινης μάσκας υιοθετεί πλήρως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο καθηγητής Τσιόδρας σημείωσε πως «πρόκειται για την οριστική τοποθέτηση του European CDC (σ.σ. το ευρωπαϊκό ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ό,τι αφορά τη χρήση των υφασμάτινων μασκών».

Ειδικότερα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως η χρήση υφασμάτινης μάσκας συνιστάται σε περιοχές όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Όπως είπε, τις επόμενες ημέρες θα εκπονηθεί ειδική επικοινωνιακή στρατηγική και θα δοθούν στους πολίτες αναλυτικές οδηγίες, με σκοπό να ενημερωθούν για την ορθή χρήση των μασκών αυτών και να μη δίνεται μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας.

«Όποιος κάνει χρήση τέτοιας μάσκας, θα πρέπει να καλύπτει πλήρως το πρόσωπο, τη μύτη και το στόμα και θα πρέπει να πλένει πάρα πολύ συχνά και σχολαστικά τα χέρια του είτε με σαπούνι και νερό είτε αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα τόσο πριν τη βάλει όσο και κατά την απόρριψή της, η οποία θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο. Θα πρέπει να μην αγγίζει την μπροστινή πλευρά της μάσκας, η οποία μολύνεται πολύ εύκολα», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως πρέπει

  • Να γίνεται πλύσιμο των χεριών πριν την τοποθέτηση της μάσκας, αλλά και πριν αφαιρεθεί, είτε με σαπούνι και νερό, είτε αντισηπτικό με διάλυμα.
  • Να καλύπτει όλα τα ευαίσθητα μέρη του προσώπου, δηλαδή τη μύτη και το στόμα.
  • Αν είναι μιας χρήσης να αφαιρείται προσεκτικά και να καταλήγει στα σκουπίδια.
  • Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά (όπως οι υφασμάτινες), να πλένεται στους 60 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments