Ελλάδα

ΔΕΔΔΗΕ: Τότε θα ισχύσει το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

ΔΕΔΔΗΕ: Τότε θα ισχύσει το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα
ΔΕΔΔΗΕ: Από 1η Μαΐου θα ισχύσει το νυχτερινό τιμολόγιο στο ρεύμα.

ΔΕΔΔΗΕ: Την έναρξη του νυχτερινού οικιακού τιμολογίου θερινής περιόδου από την 1η Μαΐου 2020 ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Σημειώνεται ότι η ισχύς της θερινής περιόδου διαρκεί από 1 Μαΐου 2020 έως 31 Οκτωβρίου 2020 και με συνεχές ωράριο από 23:00 έως 07:00. Παράλληλα οι καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον προμηθευτή τους.

Πληροφορίες για το ΔΕΔΔΗΕ:

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Α.Ε. διαμορφώθηκε από τον διαχωρισμό του Τμήματος Διανομής της ΔΕΗ στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμορφωθεί με την 2009/72 / ΕΚ Οδηγία της ΕΕ σε σχέση με την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η αποστολή της εταιρείας είναι να αναλάβει τα καθήκοντα του διαχειριστή του δικτύου διανομής στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια 100% θυγατρική της ΔΕΗ Α.Ε. που συστάθηκε με τον νόμο 4001/2011, ωστόσο είναι ανεξάρτητη, διατηρώντας όλες τις απαιτήσεις ανεξαρτησίας που ενσωματώνονται εντός του παραπάνω νομοθετικού πλαισίου. Με τον παραπάνω νόμο, η ΔΕΔΔΗΕ ανέλαβε δύο διακριτές αρμοδιότητες, την Διαχείριση του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΗΕ) και τη Διαχείριση των αγορών των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ). Η ΔΕΔΔΗΕ είναι φυσικό μονοπώλιο στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό οι δραστηριότητές του επιβλέπονται και ρυθμίζονται από την ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). 

Δείτε ένα απόσπασμα από το έργο του ΔΕΔΔΗΕ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments