Ελλάδα

Πλήρης επιβεβαίωση pagenews.gr για το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα

Πλήρης επιβεβαίωση pagenews.gr για το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα
Εδώ και δυο εβδομάδες αποκαλύπταμε ότι η αρχή προς την κανονικότητα θα ξεκινήσει από τις 4 Μαϊου.

Εδώ και δυο εβδομάδες είχαμε επισημάνει στο Pagenews.gr ότι η κυβέρνηση θα παρατείνει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 27 Απριλίου για τις 4 Μαϊου ημέρα όπου και θα σταματούσαν τα sms στο 13033, ενώ θα ήταν  και η αρχή για την έξοδο από την καραντίνα. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες το κυβερνητικό σχέδιο εξόδου προς την κανονικότητα αρχίζει αυτή την εβδομάδα με την έναρξη λειτουργίας Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, παρόλο που ο δικηγορικός Σύλλογος αλλά και άλλοι φορείς αντιδρούν θεωρώντας ότι το άνοιγμα πρέπει να γίνει εφόσον υπάρξουν μέτρα για την προστασία υπαλλήλων, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και πολιτών.

Έτσι και όπως αναμένεται να πει και στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, η 4η Μαϊου είναι η ημέρα αρχής της εξόδου από την καραντίνα. Από εκείνη την ημέρα θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε όλη την επικράτεια εκτός από τα νησιά αλλά και εκτός περιοχών που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Ανοίγουν οι επιχειρήσεις εκτός των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, αλλά με κάποιους κανόνες, όπως το να φορούν υπάλληλοι και πελάτες μάσκες, να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών στο κατάστημα ανάλογα με τα τετραγωνικά της επιχείρησης και να τηρείται η απόσταση των 2 μέτρων.

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια αποκλειστικά με ραντεβού και με πρόβλεψη και για το ωράριο λειτουργίας. Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μόνο και σταδιακά και οι υπόλοιπες τάξεις.

Την 1η Ιουνίου αναμένεται ελεύθερη πρόσβαση και στα νησιά, ενώ μπαίνουμε και σε αντίστροφη μέτρηση και για τα ξενοδοχεία. Αρχές Ιουνίου επαναλειτουργούν αθλητικές εγκαταστάσεις για ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο αλλά με κάποιους περιορισμούς που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των αθλούμενων, ενώ αναμένεται να ανοίξουν και μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Ήδη τις τελευταίες δυο εβδομάδες το κυβερνητικό επιτελείο σε συνεργασία με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον Νίκο Χαρδαλιά εξετάζουν το σχέδιο της μετάβασης της χώρας στην έξοδο από την καραντίνα με τον πρωθυπουργό να δέχεται όλες τις εισηγήσεις και να ζυγίζει την κατάστασης.

Φυσικά κάθε ημερομηνία μετά την 4η Μαϊου θα εξετάζεται από την κυβέρνηση με όσα στοιχεία τους δίνουν οι επιστήμονες που θα παρακολουθούν την πορεία της επιδημιολογικής εξέλιξης στη χώρα μας. Όπως πάντως έχουν ανακοινώσει και ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Χαρδαλιάς δεν σημαίνει ότι βγαίνοντας από την καραντίνα φεύγει και ο ιός. Για το λόγο αυτό οι πολίτες θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στο θέμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments