Ελλάδα

Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια: Οι ακριβείς ημερομηνίες επανέναρξης των μαθημάτων

Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια: Οι ακριβείς ημερομηνίες επανέναρξης των μαθημάτων
Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια: Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμα έκανε γνωστό το πότε ξεκινούν και πάλι οι μαθητές σε σχολεία και φροντιστήρια.

Πότε θα ανοίξουν τα φροντιστήρια: Σταδιακή επιστροφή στα θρανία προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης στην μετά απαγόρευση κυκλοφορίας εποχή. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του διαγγέλματός του τόνισε πως από τη Δευτέρα 4 Μαΐου η χώρα επιστρέφει σταδιακά στην νέα κανονικότητα.

Σε αυτή θα βαδίσουν και οι μαθητές λυκείων οι οποίοι θα μπουν πρώτοι στις αίθουσες. Όλα αυτά ξεκινούν από τις 11 του ίδιου μήνα με τα σχολεία να ανοίγουν αρχικά μονάχα για την 3η Λυκείου. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και για τα φροντιστήρια, έναν κλάδο που έχει πληγεί αρκετά από το πέρασμα της πανδημίας, καθώς όλο αυτό το διάστημα υπολειτουργεί διατηρώντας επαφή με τους μαθητές μονάχα μέσω διαδικτυακών μαθημάτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Δευτέρα 11 Μαΐου:

  • Ξεκινούν τα μαθήματα για την Γ’ Λυκείου
  • Ξεκινούν τα μαθήματα των φροντιστηρίων για την Γ’ Λυκείου

Δευτέρα 18 Μαΐου:

  • Ξεκινούν τα μαθήματα της Α’ και Β’ Λυκείο
  • Ξεκινούν τα μαθήματα των φροντιστηρίων της Α’ και Β’ Λυκείου
  • Ξεκινούν τα μαθήματα της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου
  • Ξεκινούν τα μαθήματα των φροντιστηρίων της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου
  • Ξεκινούν τα μαθήματα των φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών
  • Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί – ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ παραμένουν κλειστοί, όπως, επίσης και τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «ενδέχεται» Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ωστόσο αυτό θα συμβεί «μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά», όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος υπενθύμισε ότι «Αύριο, η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση». Τονίστηκε, πάντως, η ισχυρή σύσταση για τηλε-εκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments