Πολιτισμός

Σερτζ Τανκιάν κορωνοϊός: Κυκλοφόρησε νέο τραγούδι σε στίχους του πρωθυπουργού της Αρμενίας

Σερτζ Τανκιάν κορωνοϊός: Κυκλοφόρησε νέο τραγούδι σε στίχους του πρωθυπουργού της Αρμενίας
Σερτζ Τανκιάν κορωνοϊός: Ο τραγουδιστής των System Of The Down κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι που οι στίχοι του έχουν γραφτεί από τον πρωθυπουργό της Αρμερνίας.

Σερτζ Τανκιάν κορωνοϊός: Ο Αρμένιος τραγουδιστής του συγκροτήματος «System of a Down» Σερτζ Τανκιάν μοιράστηκε ένα νέο τραγούδι με τους θαυμαστές του, θέλοντας να προσφέρει λίγη κατά τη διάρκεια της δύσκολης εποχής που περνάει ο πλανήτης με την πανδημία της Covid-19. Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και ονομάζεται «Hayastane».

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας και της καραντίνας θέλαμε να δώσουμε στον λαό της Αρμενίας ένα δώρο ελπίδας που οι ίδιοι μπορούν να μοιραστούν με τον κόσμο. Ο στόχος ήταν να γράψουμε ένα τραγούδι που αντιπροσώπευε μια νικηφόρα γιορτή του αρμενικού πνεύματος, καλύπτοντας το παρελθόν, παρόν και μέλλον του έθνους μας», δήλωσε ο Τανκιάν, προσφέροντας το σύνολο των εσόδων από το τραγούδι στο My Step Foundation στην Αρμενία.

Το My Step Foundation είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ηγείται πολλών πρωτοβουλιών στην Αρμενία με επίκεντρο τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια, το περιβάλλον αλλά και σε άλλους τομείς που έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας κρίσης από την Covid -19.

Σερτζ Τανκιάν: Σύντομο βιογραφικό

Ο Σερτζ Τανκιάν είναι Αρμενο-Αμερικάνος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός δίσκων, ποιητής και πολιτικός ακτιβιστής. Είναι περισσότερο γνωστός ως τραγουδιστής, στιχουργός και ενίοτε ως κιθαρίστας σε ζωντανές εμφανίσεις, του συγκρότηματος System of a Down που δημιούργησαν τέσσερις Αρμενο-Αμερικανοί φίλοι το 1994 Στην καριέρα του έως τώρα ο Τανκιάν έχει κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ με τους System of a Down, έναν με τον Tito Ortiz και 5 προσωπικά άλμπουμ. Ενώ, μια ζωντανή ορχηστρική έκδοση του Elect the Dead, ενσωματώθηκε στον δίσκο, υπό την ονομασία: Elect the Dead Symphony, η οποία κυκλοφόρησε το 2010.

Επίσης, το 2002 ο Τανκιάν με τον κιθαρίστα των Metallica και Audioslave, Τομ Μορέλλο, ίδρυσαν έναν μη κερδοσκοπικό, πολιτικό ακτιβιστικό οργανισμό, τον Axis of Justice. Ο Τανκιάν έχει δημιουργήσει και δική του δισκογραφική εταιρεία, υπό την επωνυμία: Serjical Strike Records. Στις 12 Αυγούστου 2011, ο Τανκιάν, παρέλαβε μετάλλιο από τον Αρμένιο Πρωθυπουργό, για την προσφορά του στο θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, καθώς και για τη μουσική του δραστηριότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments