Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: 334 νέοι θάνατοι – Ωστόσο οι νοσηλείες σε MEΘ συνεχίζουν να μειώνονται

Γαλλία κορωνοϊός: 334 νέοι θάνατοι – Ωστόσο οι νοσηλείες σε MEΘ συνεχίζουν να μειώνονται
Γαλλία κορωνοϊός: Σε 24.376 αυξήθηκαν τα θύματα από τον φονικό ιό στη Γαλλία, με 334 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Γαλλία κορωνοϊός: Ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, ανακοίνωσε σήμερα πως ο κορωνοϊός προκάλεσε 339 επιπλέον θανάτους στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο σε 24.376 θύματα από την 1η Μαρτίου. Παρόλα αυτά οι νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζουν να μειώνεται (188 ασθενείς λιγότεροι) σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, φέρνοντας τον συνολικό σχετικό αριθμό σε 4.019. Μια κορύφωση είχε συμβεί στις 9 Απριλίου με σχεδόν 7.200 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα 26.283 ασθενείς νοσηλεύονται

Ωστόσο, σχεδόν 50.000 ασθενείς (49.476) πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αναρρώνοντας, μετά την έναρξη της πανδημίας, τόνισε ο Σαλμόν. Επιπλέον, εν αναμονή της χαλάρωσης των μέτρων απαγόρευσης που προγραμματίζεται από τις 11 Μαΐου, η κυβέρνηση έχει θέσει 35 διοικητικά διαμερίσματα στο «κόκκινο», συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της περιοχής του Παρισιού και του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας.

Αυτός ο χάρτης, ο οποίος θα ενημερώνεται, δείχνει την κυκλοφορία του ιού και τις εντάσεις στις ικανότητες σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Τα διοικητικά διαμερίσματα πρέπει να χωρίζονται σε «κόκκινα» και «πράσινα». Στα τελευταία, με μικρότερη παρουσία του ιού, θα επιτρέπεται μια πιο διευρυμένη αποκλιμάκωση των μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι και στην Ιταλία έχουν μειωθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως και τα κρούσματα και οι νεκροί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 285 άνθρωποι και καταγράφηκαν 1.872 νέα κρούσματα, σημάδι ότι ο ιός έχει καταλαγιάσει.  Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 205.463, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 27.967. Παράλληλα, 75.945 άνθρωποι έχουν ιαθεί. 

Έρευνα σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία απεικονίζει το παρακάτω βίντεο σε επαγγελματίες που ζητούν την στήριξη της κυβέρνησης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments