Ελλάδα

Κορωνοϊός «Αττικόν»: Θετικοί στον ιό τρεις γιατροί του νοσοκομείου

Κορωνοϊός «Αττικόν»: Θετικοί στον ιό τρεις γιατροί του νοσοκομείου
Κορωνοϊός «Αττικόν»: Τρεις γιατροί στο «Αττικόν» επιβεβαιώθηκε ότι νοσούν από κορωνοϊό.

Κορωνοϊός «Αττικόν»: Τρεις γιατροί στο νοσοκομείο “Αττικόν” νοσούν από κορωνοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των γιατρών που έχουν προσβληθεί στο νοσοκομείο σε έξι. Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι τρεις γιατροί υπηρετούσαν στην νευρολογική κλινική που συστεγάζεται στο πρώτο όροφο με την πνευμονολογική.

Οι γιατροί έχουν ήπια συμπτώματα και βρίσκονται σπίτι τους.

Τα αρχικά τεστ των ασθενών είχαν βγει αρνητικά μετά όμως βγήκαν θετικά και έτσι αποφασίστηκε να ελεγχθούν περίπου 50-60 άτομα από το προσωπικό. Τότε εντόπισαν τους τρεις θετικούς νευρολόγους, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σπίτι τους. Οι υπόλοιποι που βγήκαν αρνητικοί θα ελεγχθούν ξανά σε λίγες μέρες. Οι δυο κλινικές νευρολογική και πνευμονολογική σήμερα δεν εφημέρευσαν.

Παράλληλα, σημειώνεται πως κανένας θάνατος από κορωνοϊό δεν καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα παραμένουν 140. Ωστόσο, ανακοινώθηκαν 21 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.612, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 593 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.291 (49.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα, 36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη, 75 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

O κ. Τσιόδρας κατά τη χθεσινή του ενημέρωση ανακοίνωσε πως θα υπάρχει διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση:

Συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγιεινονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής. Ο καθηγητής σημείωσε πως ο έλεγχος αντισωμάτων θα γίνεται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο. Αναφερόμενος στα φάρμακα κατά του κορωνοϊού που εξετάζονται παγκοσμίως, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για ένα από αυτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments