Αθλητισμός

Κορωνοϊός αθλήματα: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα για να κολλήσεις τον ιό

Κορωνοϊός αθλήματα: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα για να κολλήσεις τον ιό
Κορωνοϊός αθλήματα: Αυτή είναι η λίστα με τα αθλήματα που είναι πιο επικίνδυνα για να κολλήσει κάποιος τον ιό.

Κορωνοϊός αθλήματα: Όταν όλος ο πλανήτης μπήκε σε καραντίνα σταμάτησε κάθε αθλητική δραστηριότητα. Οι αγώνες προσελκύουν μεγάλες μάζες του πληθυσμού, αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που σταμάτησαν τα πάντα. Οι αθλητές ταξιδεύουν συχνά και έχουν μεγάλες πιθανότητες να κολλήσουν και να μεταδώσουν με τη σειρά τους τον ίο.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ήταν προγραμματισμένο το καλοκάιρι. Πλέον όλες οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα σχέδια τους για την επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα. Φυσικά σε αυτή δεν περιλαμβάνεται η παρουσία κόσμου.

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, υπάρχουν αθλήματα, τα οποία είναι αρκετά επικίνδυνα και άλλα που έχουν εξαιρετικά χαμηλό δείκτη μετάδοσης. Όπως αναφέρει μελέτη αυτή, που έχει κλίμακα από 0 ως 4, το τένις και η γυμναστική είναι τα πιο ακίνδυνα αθλήματα αφού έχουν βαθμό επικινδυνότητας μόλις 0,1 ενώ στις υψηλότερες θέσεις είναι το βόλεϊ (3,25), το ράγκμπι (2,70) και το μπάσκετ (2,25).

Το ποδόσφαιρο είναι κάπου στη… μέση με βαθμό επικινδυνότητας 1,25. Άξιο απορίας είναι ότι απουσιάζει από αυτή τη λίστα το Χάντμπολ. Πρόκειται για ένα άθλημα με έντονη σωματική επαφή ανάμεσα στους αθλητές και φυσικά επαφή με μια μπάλα έχοντας γυμνά χέρια.

Δείτε τη σχετική λίστα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments