Διεθνή

Κορωνοϊός Ιαπωνία: Σοβαρό ενδεχόμενο παράτασης των έκτακτων μέτρων – Τη Δευτέρα οι νέες ανακοινώσεις

Κορωνοϊός Ιαπωνία: Σοβαρό ενδεχόμενο παράτασης των έκτακτων μέτρων – Τη Δευτέρα οι νέες ανακοινώσεις
Κορωνοϊός Ιαπωνία: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ότι θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται μέχρι την 6η Μαΐου.

Κορωνοϊός Ιαπωνία: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών της χώρας, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε θα δώσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 12:00 ώρα Ελλάδας σχετικά με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο ο Άμπε να ανακοινώσει ότι θα παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται μέχρι την 6η Μαΐου, στο πλαίσιο της οποίας, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τα εστιατόρια και τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, ενώ εφαρμόζονται μέτρα κοινωνικού περιορισμού για τους Ιάπωνες, που παραμένουν στα σπίτια τους, ώστε να εμποδιστεί περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοιού.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα εστίασης που εξυπηρετούν καθήμενους πελάτες, στην πόλη Χαρμπίν της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, της βορειανατολικής Κίνας έκλεισαν σήμερα, καθώς οι αρμόδιες αρχές της πόλης Χαρμπίν, το τρέχον διάστημα έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Ωστόσο, σε άλλες περιοχές της χώρας χαλαρώνουν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας. Η Χαρμπίν, η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ, ανέστειλε προσωρινά την παροχή υπηρεσιών για καθήμενους πελάτες σε όλα τα εστιατόρια, μετέδωσε σήμερα το επίσημο δίκτυο CCTV, επικαλούμενο έκτακτη ανακοίνωση των αρχών.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τα μέτρα χαλάρωσης της Κίνας, η οποία  διανύει περίοδο διακοπών από την Πρωτομαγιά ως τις 5 Μαΐου:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments