Ελλάδα

Ανοιχτά σούπερ μάρκετ Κυριακή: Τι ισχύει σήμερα Κυριακή με το ωράριο των καταστημάτων

Ανοιχτά σούπερ μάρκετ Κυριακή: Τι ισχύει σήμερα Κυριακή με το ωράριο των καταστημάτων
Ανοιχτά σούπερ μάρκετ Κυριακή: Σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου ορισμένα καταστήματα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά, καθώς το σχετικό δικαίωμα δίνει η νέα νομοθεσία. Δείτε το ωράριο, αλλά και τι ισχύει σήμερα.

Ανοιχτά σούπερ μάρκετ Κυριακή: Ανοιχτά μπορούν να είναι σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου όσα σούπερ μάρκετ το επιθυμούν, αλλά και τα καταστήματα που έχουν μείνει ανοιχτά, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, λίγες αλυσίδες είναι αυτές που ανοίγουν σήμερα τα σούπερ μάρκετ.

Καλό θα είναι οι πελάτες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το κατάστημα που επιθυμούν να επισκεφθούν για να διαπιστώσουν αν είναι ανοιχτά ή όχι. «Αύριο (σ.σ. σήμερα), ‪Κυριακή 3 Μαΐου,‬ τα καταστήματα που δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία τους λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές», ανέφερε χθες ο Νίκος Παπαθανάσης, υφυπουργός Ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι τα σούπερ μάρκετ που ανοίγουν σήμερα έχουν ωράριο λειτουργίας από τις 11 έως τις 6 το απόγευμα. Όπως τονίστηκε και παραπάνω, ειδικά για σήμερα είναι καλό οι πελάτες να επικοινωνήσουν πρώτα με το κατάστημα που θέλουν να επισκεφθούν.

Το ωράριο λειτουργίας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου

Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες που η λειτουργία τους επιτρέπεται από Δευτέρα 4 Μαΐου, οφείλουν να τηρούν το ωράριο λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα, με ώρα έναρξης στις 10:00 π.μ. Το εν λόγω μέτρο του ωραρίου, αφορά τις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν στην Περιφέρεια Αττικής, πλην τις νήσους και στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, στους Δήμους δηλαδή που το απαρτίζουν.

Το ωράριο που ισχύει στις επιχειρήσεις τροφίμων, παραδείγματος χάρη σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία κλπ., παραμένει ως τις 9/5 από Δευτέρα έως Παρασκευή 7 το πρωί ως 9 το βράδυ και τα Σάββατα από 7 το πρωί ως 8 το βράδυ. Παραμένουν σε ισχύ αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών, όπως αυτές έχουν εκδοθεί για τις τουριστικές περιοχές, ως προς την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων με κωδικό δραστηριότητας 9602, δηλαδή, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, δύναται να είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το Σάββατο από τις 7 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments