Ελλάδα

Καθηγήτρια Κοτανίδου: «Δεν πρέπει να φοράμε γάντια»

Καθηγήτρια Κοτανίδου: «Δεν πρέπει να φοράμε γάντια»
Καθηγήτρια Κοτανίδου: Την άποψη ότι δεν πρέπει να φοράμε γάντια εξέφρασε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ. Η Αναστασία Κοτανίδου μίλησε για το πως έχει συμπεριφερθεί ο κόσμος στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Καθηγήτρια Κοτανίδου: Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου σε δηλώσεις υποστήριξε ότι δεν πρέπει να φοράμε γάντια.

Η γνωστή καθηγήτρια μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και αναφέρθηκε ειδικά στη χρήση μάσκας και γαντιών από τους πολίτες. Αρχικά, η κ. Κοτανίδου είπε πως: «ο κόσμος είναι πολύ συμμορφωμένος με τις οδηγίες. Φορούν μάσκες, κάποιοι είναι υπερβολικοί και φορούν και γάντια. Ο κόσμος έχει συμμορφωθεί σε όλα τα επίπεδα».

Δημιουργούν ψευδαίσθηση

Στη συνέχεια τόνισε για τη χρήση γαντιών: «Δεν πρέπει να φοράμε γάντια. Όταν φοράμε γάντια έχουμε την ψευδαίσθηση πως ό,τι κι αν ακουμπήσουμε είμαστε καθαροί κι αυτό είναι εντελώς λάθος. Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή να βάζουμε αντισηπτικό. Δεν υπάρχει λόγος να φοράμε γάντια αν ακολουθούμε το πλύσιμο των χεριών».

Οι οδηγίες της κ. Κοτανίδου σχετικά με την χρήση της προστατευτικής μάσκας: «Η μάσκα είναι μέτρο προφύλαξης αν χρησιμοποιείται σωστά. Εάν την μάσκα δεν την χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να κάνει ακριβώς το αντίθετο».

Σε ποιους όμως συστήνεται η χρήση της μάσκας σύμφωνα με την κ. Κοτανίδου; «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στα Μ.Μ.Μ και αυτοί που βρίσκονται σε κάποιον κλειστό χώρο», τόνισε.

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 6, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.632. Οι θάνατοι είναι πλέον 146, καθώς σήμερα πέθαναν 2 συμπολίτες μας.

Από τα κρούσματα, 22,6% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Το infographic του pagenews.gr για τη σημερινή ενημέρωση

infographic04052020-1114x1200

Οι δύο νεκροί σήμερα

Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού σε Λάρισα και Θεσσαλία είναι 50χρονος Ρομά που έχασε σήμερα τη μάχη με τον φονικό ιό. Ο 50χρονος διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό και αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ, όπου κατέληξε σήμερα.

Νωρίτερα το πρωί κατέληξε ακόμη μία ηλικιωμένη στη χώρα μας, λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, υπέκυψε μία 88χρονη που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Αττικόν». Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ηλικιωμένη νοσηλευόταν αποσωληνωμένη στη ΜΕΘ και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments