Πολιτική

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη: «Πρεμιέρα» στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη: «Πρεμιέρα» στο Προεδρικό Μέγαρο
Συνάντηση Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη: Την πρώτη τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα επισκέπτεται για ενημέρωση κάθε μήνα την Πρόεδρο.

Συνάντηση Σακελλαροπούλου Μητσοτάκη: Την πρώτη τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου. Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο έτσι ώστε να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός μετέβη με τα πόδια από το Μέγαρο Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια συμβολική κίνηση καθώς σήμερα ξεκινάει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου, η ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιείται στο εξής σε τακτική μηνιαία βάση.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «η σημερινή επίσκεψη σηματοδοτεί την επιστροφή στη μετάβαση στην επόμενη φάση αυτής της μεγάλης μάχης». «Οι Έλληνες συμμορφώθηκαν με πειθαρχία και αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης και αυτή η αίσθηση της ατομικής ευθύνης έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας τους τρεις βασικούς κανόνες: «την ατομική υγιεινή, τη μάσκα όποτε επιβάλλεται και τις αποστάσεις».

Πράξη σεβασμού στους πολίτες

«Η λήψη των προληπτικών μέτρων είναι πράξη σεβασμού στους συμπολίτες και για να εξακολουθήσουμε να έχουμε καθοδική πορεία της επιδημίας τώρα πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί» τόνισε ο πρωθυπουργός. Ειδικά για την πρώτη ημέρα άρσης των μέτρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «οι πρώτες ενδείξεις που έχω είναι ότι οι πολίτες συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ειδικών. Αυτές οι καλές συνήθειες να εκδηλώνονται τις επόμενες εβδομάδες μέχρι να έχουμε τα επόμενα θετικά νέα».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι οι προηγούμενες ημέρες «ανέδειξαν τα θετικά στοιχεία των Ελλήνων» κάνοντας ειδική αναφορά στην «εντυπωσιακή ωριμότητα του κοινωνικού συνόλου με τα περιοριστικά μέτρα και αυτό μας τιμά όλους και μας χαροποιεί».

«Αναδείχθηκε η μεγάλη συμβολή του ΕΣΥ αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Οι ντελιβεράδες, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ έκαναν το καλύτερο δυνατό».

«Η Ελλάδα κατάφερε να γίνει υπόδειγμα και να εντυπωσιάσουμε και αυτή η επιτυχία έφερε την χαλάρωση. Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα συνεχίσουμε να πειθαρχούμε» κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments