Ελλάδα

Νίκος Σειραγάκης: Αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για παιδεραστία γυμναστής

Νίκος Σειραγάκης: Αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για παιδεραστία γυμναστής
Νίκος Σειραγάκης: Η σύλληψη του έγινε 1 Δεκεμβρίου του 2011 και μέχρι τότε ήταν γυμναστής σε δημοτικό σχολείο και προπονητής σε ομάδα μπάσκετ.

Νίκος Σειραγάκης: Ο Κρητικός γυμναστής και καταδικασμένος για παιδεραστία, Νίκος Σειραγάκης, αποφυλακίστηκε σήμερα. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Ρέθυμνο το 2011 αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως γράφει το neakriti, έχοντας εκτίσει τα 2/5 της συνολικής ποινής, στις 22 Απριλίου πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών.

Ο ίδιος πλέον έχει ως μόνιμο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη, από όπου δεν του επιτρέπεται να μετακινηθεί, πόσο μάλλον να βρεθεί στο Ρέθυμνο, σύμφωνα και με τους περιοριστικούς όρους ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται και κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε πραγματική ποινή κάθειρξης 401 ετών, κατά συγχώνευση 220 που του επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

Μία ποινή που σε πρώτη φάση φαινόταν “μαμούθ” όμως στην πράξη η εκτιτέα ποινή κάθειρξης ήταν τα 25 χρόνια απο τα οποία μόλις συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης. Σύμφωνα με το cretalive, έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στην φυλακή των Γρεβενών, ο Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, “είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος”.

Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments