Ελλάδα

21 κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα – 2.663 συνολικά – 147 νεκροί

21 κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα – 2.663 συνολικά – 147 νεκροί
21 κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα: Ένας νέος θάνατος σήμερα από τον κορωνοϊό - Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 21 - 2.663 πολίτες έχουν προσβληθεί συνολικά από τον ιό.

21 κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα: Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν και σήμερα τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας. Τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 21, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.663, σύμφωνα με την ενημέρωση από το λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως θα δείτε και στο infographic οι θάνατοι έφτασαν τους 147, αφού σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας συμπολίτης μας. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.663. Από αυτά, 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 36  συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Έφυγε από τη ζωή 89χρονη – Στους 147 οι θάνατοι

Ένα ακόμα θύμα από την πανδημία μετράει η Ελλάδα. Το πρωί έγινε γνωστό ότι μια 89χρονη έχασε τη μάχη για τη ζωή της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα είχε και υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 147.

Κανένα θετικό δείγμα από τον ΕΟΔΥ

Ευχάριστα νέα έρχονται από τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό τεστ ανάμεσα στα περίπου 1.000 που πραγματοποιήθηκαν σε κλειστές μονάδες σε ΑθήναΓαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη. Τα αποτελέσματα των ελέγχων των συνολικά 20 κινητών ομάδων θεωρούνται κρίσιμα για τον εμπλουτισμό και την ευκρίνεια της επιδημιολογικής εικόνας που υπάρχει για τον ιό και τη νόσο.

Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ εστιάζουν προς το παρόν στις δομές κλειστών αλλά και ευάλωτων πληθυσμών για τις οποίες διατυπώνεται έντονη ανησυχία από τους ειδικούς μήπως εξελιχθούν σιωπηλά σε εστίες υπερμετάδοσης. Άλλωστε τα γεγονότα στις δομές προσφύγων στο Κρανίδι και τη Ριτσώνα, ή στους οικισμούς Ρομά ή στην κλινική Ταξιάρχαι όπου υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση νεφροπαθείς ή στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Ευ Ζην επιβεβαιώνουν την αγωνία των αρμοδίων.kliniki-peristeri

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, σε αυτήν τη φάση της πανδημίας η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να διενεργεί περί τους 6.000 εργαστηριακούς ελέγχους ημερησίως. Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο της προηγούμενης, της πρώτης φάσης της πανδημίας έχουν συνολικά ελεγχθεί 83.750 κλινικά δείγματα. Σε αυτή τη φάση οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι και πιο στοχευμένοι.

H αύξηση των εργαστηριακών ελέγχων θα αποκαλύψει, όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κρυφές εστίες, κυρίως μεταξύ ασυμπτωματικών ασθενών που πιθανώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε άλλους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου. Ο διευρυμένος μαζικός έλεγχος είναι ουσιαστικά το μέτρο που εγγυάται την ευκρίνεια της επιδημιολογικής εικόνας στη φάση αποκλιμάκωσης των περιορισμών. Ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ανοίγει ή θα κλείνει ο δρόμος της επιστροφής στις ποικίλες δραστηριότητες, εκπαιδευτικές, αθλητικές, εμπορικές, επιχειρηματικές κοκ κατά το επόμενο δίμηνο που αναμένεται να διαρκέσει αυτή η επιστροφή.

Συναγερμός στον Ευαγγελισμό από κρούσμα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μια νοσηλεύτρια προϊσταμένη σε τμήμα για τον κορωνοϊό βρέθηκε θετική στον ιό. Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών της νοσηλεύτριας προκειμένου να παρθούν δείγματα για να δουν οι αρμόδιοι εάν έχει μεταδοθεί ο ιός, ενώ ερευνάται και πως μολύνθηκε η νοσηλεύτρια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. “Θέλει μεγάλη προσοχή τώρα που ανοίγουν τα νοσοκομεία. Είδατε τι γίνεται στην Ισπανία. Πέφτει η καμπύλη και η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι υγειονομικοί υπάλληλοι” λέει ο κ. Γιαννάκος και επισημαίνει ότι: “Θα πρέπει να μας θέτουν σε εγρήγορση γεγονότα όπως οι ασυμπτωματικοί ασθενείς σε ΑΧΕΠΑ και Αλεξάνδρας”.

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχε ο κ. Γιαννάκος με τη διοίκηση του Ευαγγελισμού τον ενημέρωσαν ότι για να κλείσουν τη μια κλινική κορωνοϊού λόγω έλλειψης ασθενών έκαναν προληπτικό έλεγχο στο προσωπικό για να μετακινηθούν σε άλλες κλινικές. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε θετική στον ιό η προϊσταμένη νοσηλεύτρια η οποία ήταν ασυμπτωματική. “Αυτό δείχνει την επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού. Όλο το προσωπικό της κλινικής τέθηκε σε 7ημερη καραντίνα και γίνονται τεστ τώρα ενώ θα γίνουν και σε 7 ημέρες όταν επιστρέψουν από την καραντίνα” λέει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΟΕΔΗΝ, η πρώτη περίπτωση ασυμπτωματικού ασθενή με κορωνοϊό καταγράφηκε στο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για γυναίκα, 70 ετών, που νοσηλευόταν στην Προπαιδευτική Κλινική επί δέκα ημέρες, χωρίς κανένα σύμπτωμα κορωνοϊού. Σε έλεγχο που της έγινε προτού μπει στο χειρουργείο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Στην ίδια κλινική υπήρξε και δεύτερη περίπτωση ασυμπτωματικού ασθενούς με κορωνοϊό. Ο ασθενής, 81 ετών, προ ημερών απομακρύνθηκε από την κλινική που νοσηλεύονται ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό καθώς το τεστ βγήκε αρνητικό. Στην Προπαιδευτική Κλινική υπεβλήθη σε δεύτερο τεστ, το οποίο ήταν θετικό.

«Μπορεί ο 81χρονος ασθενής να μετέφερε τον ιό. Πάνω από 40 άτομα προσωπικού, γιατροί, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, τραυματιοφορείς, κάνουν τεστ γιατί οι δύο θετικοί ασθενείς νοσηλεύονταν δίχως ιδιαίτερες προφυλάξεις για ημέρες» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας ότι κανονικά θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments