Ελλάδα

Άρση μέτρων κορωνοϊός: Τι ανοίγει τη Δευτέρα 11 Μαΐου

Άρση μέτρων κορωνοϊός: Τι ανοίγει τη Δευτέρα 11 Μαΐου
Άρση μέτρων κορωνοϊός: Η κυβέρνηση από τη Δευτέρα προχωρά στη δεύτερη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων επαναφέροντας μεταξύ άλλων τους μαθητές της Γ' Λυκείου στα θρανία.

Άρση μέτρων κορωνοϊός: Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται στη χώρα με την κυβέρνηση να προχωρά από Δευτέρα 11 Μαΐου στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου (οι λοιπές κατηγορίες όσων δεν άνοιξαν στις 4 Μαΐου) εκτός από τα εμπορικά κέντρα (malls) η ημερομηνία άρσης του λουκέτου των οποίων, παραμένει ασαφής.

Ακόμη επιστρέφουν οι δραστηριότητες βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές, στις σχολές οδηγών, ενώ επανέρχονται και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα. Σε κατάστημα με εμβαδόν έως 20 τ.μ. θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα μέχρι 4 άτομα (εργαζόμενοι και πελάτες), από 20 τ.μ. έως 100 τ.μ. έως 4 άτομα, συν 1 άτομο ανά 10 τ.μ., για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. επιτρέπονται 12 άτομα συν 1 άτομο, ανά 15 τ.μ. Οσον αφορά στις επιχειρήσεις άνω των 300 τ.μ., που αναπτύσσονται σε επίπεδα, θα ισχύει ο περιορισμός 1 άτομο, ανά 10 τ.μ., σε κάθε όροφο.

Από εκεί και πέρα, ορίζεται η έναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων στις 10 π.μ. και παράλληλα προβλέπεται διεύρυνση ωραρίου κατά περίπτωση. Υπάλληλοι και πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας.

Στο μεταξύ, συνιστάται να μη γίνεται χρήση ανελκυστήρων. Εφόσον θεωρείται αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο πρέπει να είναι 40%. Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Σχολές Οδηγών

Στις 11 Μαΐου ξεκινούν και πάλι τη λειτουργία τους και τα μαθήματα οι σχολές οδηγών με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για τον εκπαιδευτή και τον εκπαιδευόμενο, καθώς και γάντια μιας χρήσεως και χρήση αντισηπτικού.

Πρακτορεία ΟΠΑΠ

Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ανοίγουν επίσης στις 11 Μαΐου. Δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν πελάτες καθήμενοι, ενώ για 20 τ.μ. θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα. Έως 100 τμ κατάστημα, θα επιτρέπονται οι 4 συν ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Σχολεία

Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου με τα σχολεία να έχουν δύο ζώνες λειτουργίας. Θα γίνει διαίρεση τμημάτων σε 2 υπο-τμήματα (1,5 μ. απόσταση και έως 15 μαθητές ανά τμήμα). Θα ισχύει εκ περιτροπής διδασκαλία στα 2 υποτμήματα (ΔευτέραΤετάρτη-Παρασκευή / Τρίτη-Πέμπτη και αντίστροφα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments