Ελλάδα

Όταν γνωστός Έλληνας καθηγητής είχε προβλέψει με ακρίβεια πότε θα τελειώσει στην Ελλάδα η καραντίνα

Όταν γνωστός Έλληνας καθηγητής είχε προβλέψει με ακρίβεια πότε θα τελειώσει στην Ελλάδα η καραντίνα
"Η επιδημία έχει ημερομηνία λήξης" είχε πει, τον περασμένο Μάρτιο.

Ήταν 17 Μαρτίου του 2020, όταν ο καθηγητής επιδημιολογίας κ. Άγγελος Χατζάκης είχε κάνει ακριβή πρόβλεψη για την πορεία της πανδημία του κορωνοϊού στην χώρα μας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN το πρωί της 17ης Μαρτίου ανέφερε πως σύμφωνα με τις εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί σε Κίνα και Κορέα, μέχρι 15 Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα στην Ελλάδα.

Σε εκείνη τη συζήτηση ο καθηγητής μίλησε για την έλλειψη αντιδραστηρίων η οποία προκαλεί προβλήματα στον εργαστηριακό έλεγχο έχοντας δημιουργήσει πλασματικό αριθμό κρουσμάτων. Είπε ότι πολύτιμα συμπεράσματα αντλούνται από τις χώρες στις οποίες η επιδημία έχει τελειώσει.

Στα 19 λεπτά συζήτησης ο κ. Χατζάκης μίλησε και για τις εξετάσεις αλλά επισήμανε ότι αυτός ο ιός θα επανεμφανιστεί το ερχόμενο φθινόπωρο κατά τον Οκτώβριο και Νοέμβριο. Ενώ τόνισε ότι μπορεί εμβόλιο να μην υπάρχει αλλά θα υπάρχει θεραπεία.

 

Βιογραφικό του κ. Άγγελου Χατζάκη

Ο Άγγελος Χατζάκης είναι Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι ιδρυτής του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Ρετροϊών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» (1989), που εδρεύει στο ίδιο Εργαστήριο.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτορας του ιδίου Πανεπιστημίου, ενώ κατέχει MSc στην Επιδημιολογία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard. Έχει εκπαιδευτεί στην Παθολογία στο Γ.Ν.Α «Ιπποκράτειο». Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά κυρίως θέματα επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής και ιδιαίτερα ιολογία, παθογένεση, πρόληψη και θεραπεία ιογενών νοσημάτων και ογκογόνων ιών (ανθρώπινοι ρετροϊοί, ιοί ηπατίτιδας, ιοί του έρπητα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments