Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός: Νέα καραντίνα κήρυξε ο Ερντογάν

Τουρκία κορωνοϊός: Νέα καραντίνα κήρυξε ο Ερντογάν
Τουρκία κορωνοϊός: Νέα τετραήμερη καραντίνα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Τουρκία κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε πως θα επιβληθεί καραντίνα που θα αρχίσει από το Σάββατο 16 Μαΐου και θα λήξει μετά την Τρίτη 19 Μαΐου, που είναι εθνική εορτή στη χώρα. Ο Ερντογάν έχει επιβάλει καραντίνα σε μεγάλες πόλεις τα τελευταία τέσσερα Σαββατοκύριακα, καθώς και στις εθνικές αργίες για να επιβραδύνει τη διάδοση του νέου κορωνοϊού.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μεταξύ των πόλεων έχουν αρθεί σε εννέα ακόμη πόλεις, καθώς η Τουρκία χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα που έχει λάβει κατά του φονικού ιού. Σημειώνεται, πως οι περιορισμοί στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, παραμένουν σε ισχύ.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο»

Εν τω μεταξύ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε επίσης στην Κοινή Διακήρυξη των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Με δηλώσεις του ο Ερντογάν απάντησε πως «θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Κύπρο» τόνισε και συνέχισε:

«Δεν θα αφήσουμε το πεδίο ούτε στο PKK ούτε στο FETO, αλλά ούτε στα αρμένικα και τα ελληνικά λόμπι, όπως και ούτε στις εχθρικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του κακού, που πηγάζουν από χώρες του Κόλπου». Υπενθυμίζεται ότι κοινή διακήρυξη καταδίκης των «παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου» εξέδωσαν νωρίτερα το απόγευμα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σε αυτήν, οι ΥΠΕΞ καταδίκασαν «την κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, περιλαμβανομένων των υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές και χωρικά ύδατα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου». Επίσης αναφέρθηκαν «στην εργαλειοποίηση αμάχων από την Τουρκία σε μια απόπειρα να διασχίσουν παράνομα τα ελληνικά χερσαία σύνορα, και παρέχοντας τους συνεχή υποστήριξη για να διέλθουν παράνομα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments