Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: Αύξηση κρουσμάτων, μείωση θανάτων

Κορωνοϊός Ιταλία: Αύξηση κρουσμάτων, μείωση θανάτων
Κορωνοϊός Ιταλία: Άλλοι 172 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό στην Ιταλία τις τελευταίες 24 ώρες, όμως ο αριθμός είναι μειωμένος σε σχέση με χθες.

Κορωνοϊός Ιταλία: 172 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, ενώ καταγράφηκαν 1.402 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στη γειτονική χώρα είναι 221.216 και οι νεκροί έφτασαν τους 30.911. Παράλληλα, 109.039 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 219.814 και είχαν χάσει την ζωή τους 30.739 άνθρωποι, ενώ 106.587 είχαν θεραπευθεί.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή όγδοη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται, για έβδομη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει την δυνατότητα να επιτρέψει στους πολίτες να συναντούν τους φίλους τους και όχι μόνον τους συγγενείς. Παράλληλα, η περιφέρεια του Βένετο ανακοίνωσε ότι από τις 18 του μηνός θα επαναλειτουργήσουν όλες οι εμπορικές δραστηριότητες. H περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, την ίδια ημέρα σκοπεύει να δώσει «πράσινο φως» και για να ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ.

Στη Λομβαρδία, με πρωτεύουσα της περιφέρειας το Μιλάνο, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας, όταν θα διαπιστωθεί αν ο δείκτης μετάδοσης του ιού παραμένει κάτω από την μονάδα ή παρουσιάζει ανησυχητική άνοδο.

Ευχάριστα νέα

Εν τω μεταξύ, ευχάριστα νέα έρχονται από το Ισραήλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Άμυνας, Ναφταλί Μπενέτ βρέθηκε αντίσωμα για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος υπουργός τόνισε ότι κατοχυρώνουν την ευρεσιτεχνία. Πιο συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ (IIBR) ολοκλήρωσε μια πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα, εντοπίζοντας ένα αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

«Είμαι περήφανος για το προσωπικό του Ινστιτούτου, το οποίο έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας τη Δευτέρα, έπειτα από επίσκεψή του στο εργαστήριο που έχει την έδρα του στο Ness Ziona, γράφει η εφημερίδα Jerusalem Post. Το IIBR εργάζεται τώρα για να κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία και να εξασφαλίσει την εμπορική της ανάπτυξη, προστίθεται, ενώ αναφέρεται ότι όλες οι νομικές διαδικασίες θα συντονίζονται με το υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments