Οικονομία

ΟΑΕΔ τηλεκπαίδευση: Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή υλοποιείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

ΟΑΕΔ τηλεκπαίδευση: Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή υλοποιείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση
ΟΑΕΔ τηλεκπαίδευση: Η διοίκηση του Οργανισμού ευχαριστεί μαθητές και σπουδαστές για τη συμμετοχή τους, αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Αναλυτικά η δήλωση του διοικητή του ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ τηλεκπαίδευση: Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού η εξ αποστάσεως εκπαίδευση υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, ενώ στο διάστημα από τις 22 Απριλίου έως και τις 11 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν 10.209 εξ αποστάσεως μαθήματα στις εκπαιδευτικές δομές του Οργανισμού. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εξελίσσεται η υλοποίηση της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις Σχολές ΑμεΑ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αξιοποιώντας πλήρως τα ψηφιακά εργαλεία και τις υπηρεσίες της Google, μέσω της πλατφόρμας «G Suite for Education»».

Παράλληλα στις 49 ΕΠΑΣ υλοποιήθηκαν 6.237 εξ αποστάσεως μαθήματα, στα 29 ΙΕΚ 3.165 και στις 2 Σχολές ΑμεΑ 807, τα οποία αντιστοιχούν σε 27.586  διδακτικές ώρες, με τη συμμετοχή 7.271 μαθητών και σπουδαστών και 1.342 εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, καλύφθηκε, μέσω τηλεκπαίδευσης, το 78% των π βλεπόμενων διδακτικών ωρών (θεωρητικών και μερικώς εργαστηριακών) σε ΕΠΑΣ και ΙΕΚ.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ ευχαριστεί θερμά τους μαθητές και σπουδαστές για τη συμμετοχή τους, τους εκπαιδευτικούς για τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, που επιδεικνύουν, τα στελέχη πληροφορικής για την αποτελεσματική υποστήριξη, καθώς και τα αρμόδια στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για το σχεδιασμό και την επιτυχημένη υλοποίηση του όλου εγχειρήματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναστολής εκπαιδευτικής λειτουργίας, εξαιτίας της πανδημίας.

Με αφορμή τα παραπάνω αποτελέσματα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, για την ταχύτατη και επιτυχημένη υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατάρτισης, που αποτελεί προτεραιότητα του ΟΑΕΔ. Παρά το πολύ στενό χρονοδιάγραμμα, κατάφεραν μέσα από συντονισμένη και εντατική προσπάθεια να εμπεδώσουν και να εφαρμόσουν καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της επαφής μεταξύ τους, αλλά και με την εκπαιδευτική διαδικασία κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων. Η ενεργοποίηση της τηλεκπαίδευσης αποτελεί παρακαταθήκη για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση του ΟΑΕΔ και στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίησή της».  Υπενθυμίζεται ότι η σταδιακή επαναλειτουργία των ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου και η αναστολή λειτουργίας των Σχολών ΑμεΑ και των βρεφονηπιακών σταθμών του ΟΑΕΔ συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments