Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.000 – O συνολικός απολογισμός ανήλθε σε 242.271

Ρωσία κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.000 – O συνολικός απολογισμός ανήλθε σε 242.271
Ρωσία κορωνοϊός: Η χώρα είναι από χθες η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την πανδημία του κορωνοϊου

Ρωσία κορωνοϊός: Συνεχίζει να μεγαλώνει η λίστα των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοιού στη Ρωσία, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από τι αρμόδιες αρχές τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 10.028 με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός να ανέρχεται στα 242.271. Ειδικότερα, η Ρωσία είναι από χθες η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την πανδημία του κορωνοϊου. Το ρωσικό κέντρο απόκρισης στον κορωνοϊό ανέφερε πως 96 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια της νύχτας, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θανάτων στους 2.212.

Παράλληλα σημειώνεται ότι η ρυθμιστική αρχή για την κρατική υγειονομική περίθαλψη στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη χρήση ρωσικής κατασκευής ιατρικών αναπνευστήρων ενός ορισμένου μοντέλου που κατασκευάστηκαν μετά την 1η Απριλίου, έπειτα από φωτιές που ξέσπασαν σε δύο νοσοκομεία που χρησιμοποιούσαν δύο τέτοια μηχανήματα. Ο ιατρικός αναπνευστήρας Aventa-M χρησιμοποιείτο στο Νοσοκομείο Αγίου Γεωργίου στην Αγία Πετρούπολη όπου πέντε άνθρωποι πέθαναν σε φωτιά που ξέσπασε εκεί χθες, Τρίτη, και επίσης σε νοσοκομείο στη Μόσχα όπου η φωτιά είχε αποτέλεσμα να πεθάνει ένας άνθρωπος το Σάββατο. Η ρυθμιστική αρχή, η Rozdravnadzor, δήλωσε σήμερα πως ελέγχει την ποιότητα και την ασφάλεια των αναπνευστήρων στα δύο νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο στην COVID-19 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 101, ενώ εντοπίστηκαν 798 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία ανήλθε έτσι σε 7.634 νεκρούς επί συνόλου 171.306 κρουσμάτων μόλυνσης, κατά την ίδια πηγή.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τον ιό να σαρώνει τη Ρωσία:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments