Τεχνολογία

Αυτό είναι το πρώτο Ελληνικό τρίκυκλο που βγαίνει σε μαζική παραγωγή

Αυτό είναι το πρώτο Ελληνικό τρίκυκλο που βγαίνει σε μαζική παραγωγή
Ένα Ελληνικό τρίκυκλο είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή για πρώτη φορά.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα δυνατή στον τουρισμό. Η χώρα μας δεν έχει πλέον βαριά βιομηχανία όπως άλλες Ευρωπαϊκές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν Ελληνικές προσπάθειες που αξίζουν την προσοχή. Η εταιρία Archon CNC and Robotics ετοιμάζει για παραγωγή ένα πρωτότυπο τρίκυκλο ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας L2e.

Η ονομασία του συγκεκριμένου τρίκυκλου είναι “ANEMOS”. Η «δύναμη» παρόμοια με αυτή μιας μηχανής 125 κυβικών, είναι σε πλήρη λειτουργία, και έχει διανύσει 400 χιλιόμετρα δοκιμών. Επίσης διαθέτει από σχεδιασμού όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Κανονισμού.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Φώτης Νάκος ανέφερε στο emea.live ότι το όχημα σχεδιάζεται και κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο εργαστήριο της εταιρείας στην Πάτρα. Η ιδιαιτερότητά του, εξήγησε, πέραν του ότι είναι ηλεκτρικό, έγκειται στο γεγονός ότι έχει «ευελιξία» δικύκλου και στην οδήγηση δεν «μοιάζει» με ένα τυπικό τρίκυκλο.

Στόχος της ομάδας είναι να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του στην Ελλάδα και το τρίκυκλο να χρησιμοποιηθεί για μικρο-μεταφορές τύπου delivery. Το μόνο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η λήψη σχετικής άδειας, της έγκρισης τύπου από τους αρμόδιους φορείς, η οποία καθυστερεί σημαντικά, δημιουργώντας ουσιαστικά «κώλυμα» στην παραγωγή. Στην ουσία δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην Ελλάδα παρά το ότι υπάρχει η σχετική κοινοτική νομοθεσία και οδηγία αν και επιμέρους φορείς όπως η ΕΑΒ για παράδειγμα θα μπορούσαν να εκδώσουν κάποιες από τις αναγκαίες πιστοποιήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments