Ελλάδα

Θεσσαλονίκη επεισόδια: Πέφτουν μολότοφ στην περιοχή του τουρκικού προξενείου

Θεσσαλονίκη επεισόδια: Πέφτουν μολότοφ στην περιοχή του τουρκικού προξενείου
Θεσσαλονίκη επεισόδια: Πέφτουν μολότοφ στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή του τουρκικού προξενείου.

Θεσσαλονίκη επεισόδια: Καταδρομική επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του τουρκικού προξενείου. Μάλιστα, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ επί της οδού Απ. Παύλου, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες φθορές σε οχήματα, όπως αναφέρει το GRtimes.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει προσαγωγές από την ΕΛΑΣ, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση στην Άνω Πόλη με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ. Στο σημείο έχουν σπεύσει και οχήματα της Πυροσβεστικής. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική εξαιτίας φωτιάς σε κάδους και ενός αυτοκινήτου που έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Άγνωστοι που συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ενάντια στη χθεσινή επέμβαση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Καλλιθέας, κινήθηκαν από την πλατεία προς την οδό Ολυμπιάδος και πέταξαν περίπου 20 μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο σημείο, αναφέρει σε δική του ανταπόκριση το thestival.gr. Στη συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους, ενώ από τις μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε έξι σταθμευμένα οχήματα.

Τι είχε γίνει χθες

Χθες Σάββατο, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Η Aστυνομία δέχτηκε κλήση για συγκεντρωμένα άτομα στην πλατεία και έσπευσε για να απομακρύνει τους παρευρισκόμενους.

Λίγο πριν την επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Ωστόσο, οι πολίτες καταγγέλλουν πως οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στο πλήθος κάνοντας χρήση κρότου λάμψης και χημικού σπρέϊ. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών και προσπάθησαν να απομακρυνθούν στα γύρω στενά. Κάνουν μάλιστα λόγω για βία από πλευράς αστυνομίας, δημοσιοποιώντας τις παρακάτω φωτογραφίες: via1 via2

Από την πλευρά της, η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έφτασαν στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση από τους παρευρισκόμενους με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και προχώρησαν στη χρήση «ενδεδειγμένων μέσων» για την απώθηση του πλήθους. Στη συνέχεια και ενώ οι νεαροί χάθηκαν στα γύρω στενά, διαπιστώθηκαν φθορές σε τζαμαριά σούπερ μάρκετ στην οδό Ολυμπιάδος και στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας. Σύμφωνα με το thestival.gr, στο πλαίσιο της επιχείρησης δεν έγιναν προσαγωγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments